Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Υπόκλιση στον Πελέ: Τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των σταρ του ποδοσφαίρου στον Βραζιλιάνο θρύλο

Υπόκλιση στον Πελέ: Τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των σταρ του ποδοσφαίρου στον Βραζιλιάνο θρύλο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/12/2022 23:52
Ο θρυλικός Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών, βυθίζοντας σε πένθος τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και ο κόσμος του ποδοσφαίρου λέει το δικό του «αντίο» στον Βραζιλιάνο θρύλο.

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ένα απλό "αντίο" στον αιώνιο Βασιλιά Πελέ δεν θα είναι ποτέ αρκετό»


«Τα βαθιά μου συλλυπητήρια σε όλη τη Βραζιλία, και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Edson Arantes do Nascimento. Ένα απλό "αντίο" στον αιώνιο Βασιλιά Πελέ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος αγκαλιάζει αυτή τη στιγμή. Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, ένα σημείο αναφοράς χθες, σήμερα και για πάντα. Η αγάπη που πάντα μου έδειχνες ανταποδίδονταν σε κάθε στιγμή που μοιραζόμασταν ακόμα και από απόσταση. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα μείνει για πάντα σε όλους εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη βασιλιά Πελέ».


Μέσι: «Αναπαύσου εν ειρήνη»



Νεϊμάρ: «Πριν το Πελέ το ποδόσφαιρο ήταν απλά ένα άθλημα»


«Πριν τον Πελέ, το 10 ήταν απλά ένας αριθμός. Κάπου διάβασα αυτή τη φράση, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η όμορφη πρόταση είναι ελλιπής. Θα έλεγα πως πριν τον Πελέ,το ποδόσφαιρο ήταν απλά ένα άθλημα. Ο Πελέ τα έχει αλλάξει όλα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση. Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και έδωσε ορατότητα στη Βραζιλία. Ποδόσφαιρο και Βραζιλία έχουν ανεβάσει το στάτους τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε αλλά η μαγεία του παραμένει. Ο Πελέ θα ζει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!»


Μπεκενμπάουερ: «Το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα δικό σου φίλε μου!»


«Το ποδόσφαιρο έχει χάσει τον σπουδαιότερο στην ιστορία του σήμερα - και έχασα έναν μοναδικό φίλο. Γεννημένος στο Três Corações, ο Πελέ είχε τρεις καρδιές: για το ποδόσφαιρο, για την οικογένειά του και για όλους τους ανθρώπους. Ένας που έπαιζε με τα αστέρια και έμενε πάντα προσγειωμένος. Πήγα στις ΗΠΑ το 1977 γιατί ήθελα πολύ να παίξω σε μια ομάδα με τον Πελέ στην Cosmos New York. Εκείνη η περίοδος δίπλα του ήταν μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της καριέρας μου. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα ΗΠΑ με την πρώτη προσπάθεια και ο Πελέ με αποκάλεσε αδερφό του. Ήταν μια αφάνταστη τιμή για μένα. Το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα δικό σου φίλε μου! Θα μείνεις πάντα. Σε ευχαριστώ για το παιχνίδι σου, O Rei!»


Ρονάλντο: «Ο κόσμος πενθεί για τον κορυφαίο όλων των εποχών»


«Μοναδικός. Μεγάλος. Δεξιοτέχνης. Δημιουργικός. Τέλειος. Μοναδικός στο είδος του. Εκεί που έφτασε ο Πελέ έμεινε. Χωρίς να αφήσει ποτέ την κορυφή, μας αφήνει σήμερα. Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου - μόνο ένας. Ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο κόσμος του πένθους. Η θλίψη του αποχωρισμού ανακατεμένη με την απέραντη υπερηφάνεια της γραπτής ιστορίας. Τι προνόμιο να σε κυνηγάω φίλε μου. Το ταλέντο σου είναι ένα σχολείο που κάθε παίκτης πρέπει να περάσει. Η κληρονομιά σου θα ξεπεράσει γενιές. Και έτσι θα μείνεις ζωντανό. Σήμερα και για πάντα, θα σε τιμούμε. Ευχαριστώ Πελέ. Αναπαύσου εν ειρήνη».


Ριβάλντο: ««Βασιλιά Πελέ η κληρονομιά σου είναι αιώνια»


«Είμαι ευγνώμων στον Θεό που ο Πελέ είναι Βραζιλιάνος. Το ποδόσφαιρό μας είναι γνωστό και σεβαστό παγκοσμίως για όλα όσα έχει κάνει στο γήπεδο και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είμαι περήφανος που έπαιξα σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα με το Νο10, το οποίο καθαγίασε ο ίδιος. Βασιλιά Πελέ, η κληρονομιά σου είναι αιώνια».


Ζίκο: «Ο Θεός πήρε τον Βασιλιά μας κοντά του»


«Ο Θεός πήρε τον Βασιλιά μας κοντά του. Αναπαύσου εν ειρήνη. Ευχαριστώ πολύ για όλα. Τις μεγάλες στιγμές ως φίλαθλος, ως αντίπαλος στην αρχή της καριέρας μου και η ευτυχία να παίζουμε μαζί για λίγα λεπτά. Πόσα πολλά έμαθα ως παίκτης, αθλητής και επαγγελματίας. Είσαι αιώνιος. Ο Θεός να παρηγορεί την οικογένεια και τους φίλους του».


Ζιντάν: «Αιώνιος Βασιλιά Πελέ»



Λεβαντόφσκι: «Ο παράδεισος απέκτησε ένα νέο αστέρι και ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχασε έναν ήρωα»


«Αναπαύσου εν ειρήνη πρωταθλητή. Ο παράδεισος απέκτησε ένα νέο αστέρι και ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχασε έναν ήρωα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα.


Εμπαπέ: «Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας άφησε αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αναπαύσου Εν Ειρήνη Βασιλιά»



Μουρίνιο: «Αναπαύσου εν ειρήνη βασιλιά Πελέ»


«Το 2005 έλαβα το βραβείο του BBC απευθείας από τα χέρια του βασιλιά, και μέχρι σήμερα είναι μια από τις πιο περήφανες στιγμές μου.

Ήμουν τόσο χαρούμενος που τον συνάντησα στο Μάντσεστερ όπου είχαμε μία τόσο ωραία κουβέντα, και ακόμα περισσότερο σε μια εκδήλωση Hublot όπου πραγματικά γελάσαμε. Αναπαύσου εν ειρήνη βασιλιά Πελέ και οι σκέψεις μου είναι με τους αγαπημένους σου. Είμαι πολύ λυπημένος»


Καφού: «Έχασα έναν αδελφό μου, ο Πελέ δεν θα πεθάνει ποτέ»


«Σήμερα έχασα τον αδερφό μου. Ως Καθολικός Χριστιανός, γνωρίζω ότι «με το θάνατο γεννιέται κανείς για την αιώνια ζωή». Θα έχουμε όλη την αιωνιότητα για να είμαστε μαζί στο σπίτι του Πατέρα. Απλώς άφησε τον κόσμο των πραγμάτων που δεν έχουν τέλος και πήγε στον κόσμο των πραγμάτων που δεν έχουν τέλος. Μέχρι που μια μέρα, ο Πελέ.

Ο Πελέ δεν θα πεθάνει ποτέ... Ο Πελέ είναι αιώνιος, είναι Βασιλιάς, είναι μοναδικός... θα αιωνιοποιείται σε κάθε υπέροχο γκολ, σε κάθε αριστούργημα, σε καθέναν από εμάς που εμπνεύστηκε ο ίδιος και ολόκληρη η γενιά του. Ηρέμησε αδερφέ, εδώ θα συνεχίσουμε χωρίς την ιδιοφυΐα σου, αλλά με την κληρονομιά σου».


Ροναλντίνιο: «Αναπαύσου εν ειρήνη Αιώνιε Βασιλιά»


«Τα συλλυπητήρια μου σε όλη την οικογένεια. Αναπαύσου εν ειρήνη Αιώνιε Βασιλιά»


Χάαλαντ: «Ό,τι βλέπεις να κάνει οποιοσδήποτε παίκτης, ο Πελέ το έκανε πρώτος»



Γκουαρδιόλα: «Αναπαύσου Εν Ειρήνη Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο»



Ζιοβάνι: «Πελέ άφησες κληρονομιά για όλους μας»


«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Μακάρι ο Θεός να απαλύνει τον πόνο του καθένα στην οικογένειά του. Πελέ άφησες κληρονομιά για όλους εμάς. Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες αιώνιε Πελέ.»


Βινίσιους: «Έφυγε από κοντά μας ο παίκτης που άλλαξε το ποδόσφαιρο, ο μεγαλύτερος όλων»


Βασιλιάς, Μεγαλειότατος, Παράδειγμα. Ο Πελέ είναι αγάπη, γενναιοδωρία. Έφυγε από κοντά μας ο παίκτης που άλλαξε το ποδόσφαιρο, ο μεγαλύτερος όλων. Πάντα με αγάπη και λόγια που μου έδιναν κίνητρο. Διάβασα και αποθήκευσα όλα τα μηνύματα που μου έστειλες όταν με υποστήριξες σε μια λεπτή στιγμή ή όταν πανηγύριζες τα κατορθώματά μου. Θα μπορούσα να πω ότι θα είσαι πάντα το σημείο αναφοράς μου. Η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ο Πελέ είναι διαχρονικός. Σε αγαπώ Βασιλιά.»


Ρομάριο: «Ο Πελέ ενέπνευσε γενιές αθλητών και του αξίζει κάθε τιμή»


«Σήμερα η Βραζιλία αποχαιρετά ένα από τα πιο λαμπρά παιδιά της: τον Πελέ, τον βασιλιά του ποδοσφαίρου. Εκλεγμένος αθλητής του αιώνα, ο Edson Arantes do Nascimento έκανε τον κόσμο να υποκλιθεί μπροστά στο ταλέντο του, πηγαίνοντας το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο στον βωμό των θεών. Σε όλη του τη ζωή, ο Πελέ ενέπνευσε γενιές αθλητών και του αξίζει κάθε τιμή. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους. Και να αναπαυθεί εν ειρήνη».


Χερστ: «Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έπαιξα εναντίον»


Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από τον Πελέ, χωρίς αμφιβολία τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον οποίο έπαιξα ποτέ αντίπαλος (με τον Μπόμπι Μουρ να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έπαιξα ποτέ δίπλα μου). Για μένα ο Πελέ παραμένει ο κορυφαίος όλων των εποχών και ήμουν περήφανος που ήμουν μαζί του στο γήπεδο. RIP Πελέ και ευχαριστώ.


Αρντίλες: «Ο Βασιλιάς των Βασιλέων πέθανε»


«Ο Βασιλιάς των Βασιλέων πέθανε. Εξαιρετικός παίκτης. Μοναδικός. 3 φορές Παγκόσμιος νικητής, περισσότερα από χίλια γκολ. Το είδωλό μου όταν ήμουν νέος. Έκανε το ποδόσφαιρο ένα όμορφο παιχνίδι και πραγματικά διεθνές. Ο χρόνος που έπαιξα μαζί του στο Escape to Victory ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Μπατιστούτα: «Σε ευχαριστώ για όλα όσα έδωσες στον κόσμο του ποδοσφαίρου. RIP Θρύλε»


Κέμπες: «Ένας μεγάλος του ποδοσφαίρου»


«Ο κόσμος θα σe θυμάται πάντα ως ένας μεγάλος του ποδοσφαίρου, αναπαύσου εν ειρήνη, στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του».


Ταρντέλι: «Το 2022 ένας ακόμα θρύλος μας αφήνει. Αλλά το αστέρι του θα συνεχίσει να λάμπει στον ουρανό»



Τιάγκο Σίλβα: «Άλλαξες την Ιστορία του ποδοσφαίρου»


«Για πάντα ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου, ο Θρύλος. Αναπαύσου Εν Ειρήνη, Πελέ. Άλλαξες την Ιστορία του ποδοσφαίρου. Η κληρονομιά σου θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Ευχαριστώ για όλα!»


Πίρλο: «Για πάντα στην ιστορία… Βασιλιά Πελέ»



Ρομπέρτο Κάρλος: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου σε ευχαριστεί για όλα όσα έκανες για εμάς. Ευχαριστώ Βασιλιά»


Μαρσέλο: «Εκεί στον παράδεισο θα έχει σίγουρα μία μπάλα στο πόδι του»


«Σήμερα είναι μία πολύ στενάχωρη μέρα. Όχι μόνο για μένα αλλά και για όλους τους Βραζιλιάνους. Για όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο διότι 'έφυγε' ο Βασιλιάς Πελέ.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την έμπνευση που μου έδωσες εκτός και εντός γηπέδου. Κρατούσες πάντα το όνειρο ζωντανό σε κάθε παιδί στην πατρίδα μας. Ήσουν ο βασικός υπεύθυνος που έκανες την Βραζιλία μία δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και τους εκατομμύρια οπαδούς. Η προσωπικότητά του θα είναι για πάντα στην μνήμη όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο. Εκεί στον παράδεισο θα έχει σίγουρα μία μπάλα στο πόδι του. Σε ευχαριστώ για όλα. Βασιλιά Πελέ. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Λίνεκερ: «Ο πιο θεϊκός από τους ποδοσφαιριστές, έπαιξε ένα παιχνίδι που μόνο λίγοι εκλεκτοί έχουν πλησιάσει»


Ο Πελέ πέθανε. Ο πιο θεϊκός από τους ποδοσφαιριστές και ο πιο χαρούμενος των ανδρών. Έπαιξε ένα παιχνίδι που μόνο λίγοι εκλεκτοί έχουν πλησιάσει. Τρεις φορές σήκωσε το πιο πολυπόθητο χρυσό τρόπαιο με αυτή την όμορφη κίτρινη φανέλα. Μπορεί να μας άφησε, αλλά θα έχει πάντα την ποδοσφαιρική αθανασία. RIP Πελέ»


Μπέκαμ: «Ήταν το όμορφο παιχνίδι ΤΟΥ Eυχαριστώ και αντίο Aναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου»



Ινιέστα: «Αναπαύσου εν ειρήνη Βασιλιά»



Κασίγιας: «RIP σ’ έναν από τους μύθους αυτού του αθλήματος! Τα θερμά μου συλλυπητήρια! Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί την απώλειά του»

Υπόκλιση στον Πελέ: Τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των σταρ του ποδοσφαίρου στον Βραζιλιάνο θρύλο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πόρτο - Μίλαν 2-2 (3-4 πεν.): Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Youth League όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό! (video)
Πόρτο - Μίλαν 2-2 (3-4 πεν.): Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Youth League όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό! (video)
6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Σίνα: «Ήθελα να πάρω τηλέφωνο τον Τζολάκη» (video)
Σίνα: «Ήθελα να πάρω τηλέφωνο τον Τζολάκη» (video)
8 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Πελέ
Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Πελέ
29/12/2022 21:15
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: «Χ»αμένοι και οι δύο (video)
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: «Χ»αμένοι και οι δύο (video)
29/12/2022 20:31
Άρης - Παναιτωλικός 1-0: Άλμα πλει-οφ οι «κίτρινοι» με υπογραφή Γκρέι
Άρης - Παναιτωλικός 1-0: Άλμα πλει-οφ οι «κίτρινοι» με υπογραφή Γκρέι
29/12/2022 20:02
Νταμπράουσκας σε παίκτες του ΟΦΗ: «Είστε ευχαριστημένοι με το βαθμό;» (video)
Νταμπράουσκας σε παίκτες του ΟΦΗ: «Είστε ευχαριστημένοι με το βαθμό;» (video)
29/12/2022 18:08
Ιωνικός κατά Αυγενάκη: «Ψέματα και κοροϊδία τέλος»
Ιωνικός κατά Αυγενάκη: «Ψέματα και κοροϊδία τέλος»
29/12/2022 18:00
Αντσελότι: «Δεν θα πω ποτέ ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος όλων»
Αντσελότι: «Δεν θα πω ποτέ ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος όλων»
29/12/2022 16:22
Στην Αθήνα ο Πούχατς για τον Παναθηναϊκό
Στην Αθήνα ο Πούχατς για τον Παναθηναϊκό
29/12/2022 15:37
Προγνωστικά Euroleague: Επιλογές για όλα τα γούστα
Προγνωστικά Euroleague: Επιλογές για όλα τα γούστα
29/12/2022 11:28
Εμπαπέ για Μαρτίνες: «Δεν έχω ενέργεια να σπαταλάω σε τέτοια άσκοπα πράγματα»
Εμπαπέ για Μαρτίνες: «Δεν έχω ενέργεια να σπαταλάω σε τέτοια άσκοπα πράγματα»
29/12/2022 03:04
Γιοβάνοβιτς: «Έχει εξαφανιστεί το πλεονέκτημα του πρώτου γύρου, η πρώτη θέση αυξάνει την πίεση» (video)
Γιοβάνοβιτς: «Έχει εξαφανιστεί το πλεονέκτημα του πρώτου γύρου, η πρώτη θέση αυξάνει την πίεση» (video)
29/12/2022 02:35
Περισσότερες ειδήσεις