Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μούντιαλ: Χάος στις Βρυξέλλες με επεισόδια στους πανηγυρισμούς των Μαροκινών για τη νίκη επί του Βελγίου  (video)

Μούντιαλ: Χάος στις Βρυξέλλες με επεισόδια στους πανηγυρισμούς των Μαροκινών για τη νίκη επί του Βελγίου (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
27/11/2022 18:55
Μεγάλα επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο των Βρυξελλών μετά την λήξη της αναμέτρησης του Βελγίου με το Μαρόκο για το Μουντιάλ.

Η αφρικανική ομάδα πήρε μία σπουδαία νίκη με 2-0 και είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά οι πολλοί Μαροκινοί που κατοικούν στο Βέλγιο δεν το πήραν τόσο ψύχραιμα, αφού φαίνεται πως τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ακυρώθηκε γκολ του Μαρόκο στο πρώτο μέρος και ακόμα και η νίκη δεν ηρέμησαν.

Μετά το ματς βγήκαν στους δρόμους για να το πανηγυρίσουν αλλά συνδύασαν τις εκδηλώσεις χαράς με τεράστια επεισόδια για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αφορμή. Οχήματα και καταστήματα καταστράφηκαν, οδοφράγματα στήθηκαν, με την αστυνομία να επεμβαίνει με αύρα που εκτόξευσε νερό αλλά και δακρυγόνα ώστε να διαλύσει το πλήθος και την κατάσταση να εκτονώνεται αρκετά αργότερα.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα. Η αστυνομία έχει ήδη επέμβει αποφασιστικά. Συμβουλεύω τους υποστηρικτές να μην έρχονται στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης» αναφέρει με ανάρτησή του στα social media ο Δήμαρχος των Βρυξελλών, Φιλίπ Κλος υπογραμμίζοντας ότι κάλεσε την αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις, ενώ σε πολλούς δρόμους συνοικιών όπως το Μόλενμπεκ, όπου διαμένει μεγάλο κομμάτι της εν λόγω μειονότητας, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία.










Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.