Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ένταση και αποχώρηση του Κεϊρόζ από τη συνέντευξη Τύπου σε ερώτηση για τα δικαιώματα στο Ιράν: «Πόσα μου δίνετε για να απαντήσω;» (video)

Ένταση και αποχώρηση του Κεϊρόζ από τη συνέντευξη Τύπου σε ερώτηση για τα δικαιώματα στο Ιράν: «Πόσα μου δίνετε για να απαντήσω;» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/11/2022 04:31
Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνέντευξη Τύπου του Ιράν, όταν ο προπονητής της ομάδας, Κάρλος Κεϊρόζ ρωτήθηκε για το αν νιώθει καλά που εκπροσωπεί μια χώρα που καταπιέζει τα δικαιώματα των γυναικών, με τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό τεχνικό να απαντά ειρωνικά και να αποχωρεί ενοχλημένος από το τραπέζι.

Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού τεχνικού του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα και το αν οι παίκτες του έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών, με την κατηγορία ότι φορούσε πολύ χαλαρά την μαντίλα της.

«Στη χώρα σας την Αγγλία ακολουθείτε το πνεύμα και τους κανόνες της FIFA, εκφράζεστε τους εαυτούς σας στο ποδόσφαιρο ακολουθώντας αυτές τις αρχές και αξίες. Όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Εσείς συνηθίζατε να γονατίζετε στους αγώνες. Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι όχι. Στο Ιράν είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι εκτός συζήτησης να σκεφτόμαστε ότι η Εθνική ομάδα του Ιράν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα όπως αυτό. Η μόνη σκέψη των παικτών είναι να παλέψουν για το όνειρο να βρεθούν στα νοκ-άουτ», ήταν η διπλωματική απάντηση του Κεϊρόζ.

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι δικές του σκέψεις για την κατάσταση στο Ιράν, απάντησε: «Δεν έχω σκέψεις».

Ένας ρεπόρτερ του Sky Sports τον ρώτησε: «νιώθετε καλά που εκπροσωπείται μια χώρα σαν το Ιράν, που καταπιέζει τα δικαιώματα των γυναικών;».

Ο 69χρονος άλλοτε προπονητής της Ρεάλ και βοηθός του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απάντησε: «Ποιο κανάλι εκπροσωπείτε; Πόσα μου δίνετε για να απαντήσω στην ερώτηση; Είστε σε μια ιδιωτική εταιρεία, πόσα μου δίνετε; Μιλήστε με το αφεντικό σας και στο τέλος του Μουντιάλ θα σας δώσω μια απάντηση αν μου κάνετε μια καλή προσφορά. Σας ευχαριστώ».

Ο ρεπόρτερ απάντησε λέγοντας «… είπατε ότι είναι τιμή σας να είστε στον πάγκο», για να τον διακόψει ο ενοχλημένος Κεϊρόζ προτού αποχωρήσει: «Μη βάζετε λόγια στο στόμα μου. Θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε τι έγινε και με τους μετανάστες στην Αγγλία. Σκεφτείτε και αυτό!».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.