Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σάλος για τους πανηγυρισμούς των Ιρλανδών ποδοσφαιριστριών με τραγούδι υπέρ του IRA (video)

Σάλος για τους πανηγυρισμούς των Ιρλανδών ποδοσφαιριστριών με τραγούδι υπέρ του IRA (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/10/2022 19:50
Η UEFA διερευνά την «πιθανή ανάρμοστη συμπεριφορά» των ποδοσφαιριστριών της Εθνικής γυναικών Ιρλανδίας, οι οποίες τραγουδούσαν τραγούδι που εξυμνεί τον IRA μετά τη νίκη τους επί της Σκωτίας για τα πλει-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Μεγάλες διαστάσεις έχουν πάρει στην Βρετανία και την Ιρλανδία οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστριών της Εθνικής γυναικών της Ιρλανδίας μετά την ιστορική νίκη τους επί της Σκωτίας στο «Χάμντεν Παρκ» που «σφράγισε» τη συμμετοχή της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα ένα βίντεο από τα αποδυτήρια του «Χάμντεν Παρκ» δείχνει τις Ιρλανδές να τραγουδούν το ρεφρέν «Ooh ah, up the 'RA» από το τραγούδι, Celtic Symphony των Wolfe Tones, που κυκλοφόρησε το 1987 και αναφέρεται στον IRA, την ανεπίσημη ένοπλη παραστρατιωτική οργάνωση που έδρευε στην Ιρλανδία και είχε ως αρχικό στόχο την πλήρη ανεξαρτητοποίηση αυτής από την Μεγάλη Βρετανία.

Μάλιστα, η UEFA γνωστοποίησε πως διερευνά το ζήτημα, ενώ η ομοσπονδία της Ιρλανδίας ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό:

«Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιρλανδίας και η προπονήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών Βέρα Πάο ζητούν συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή προκλήθηκε από ένα τραγούδι που τραγούδησαν οι παίκτριες στα αποδυτήρια της Ιρλανδίας μετά τη νίκη των προκριματικών πλέι οφ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA επί της Σκωτία στο Hampden Park το βράδυ της Τρίτης».

Η ομοσπονδιακή κόουτς της ομάδας πρόσθεσε: «Ζητούμε συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μας σε όποιον προσβλήθηκε από το περιεχόμενο των εορτασμών μετά τον αγώνα, αφού μόλις προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα το εξετάσουμε με τις παίκτριες και θα τους υπενθυμίσουμε τις ευθύνες τους σε αυτό το θέμα. Μίλησα με παίκτριες σήμερα το πρωί και λυπούμαστε συλλογικά για οποιοδήποτε πλήγμα προκλήθηκε, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό».




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.