Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Νίκησε και «έπιασε» πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός

Σούπερ Λιγκ: Νίκησε και «έπιασε» πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/3/2013 01:08
Με πρωταγωνιστές τους Σο και Βιτόλο, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια στην ΑΕΚ την οποία κέρδισε με 2-0 στο ντέρμπι, «σκαρφαλώνοντας» έτσι στις θέσεις των πλέι-οφ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Βιτόλο να ανοίγει τελικώς το σκορ στο 55’, ενώ ο Σο πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 70’. Τεράστια ευκαιρία ενδιάμεσα για τον Κατίδη ώστε να κάνει το 1-1. Ντεμπούτο στο 85’ για Φιγκερόα.

Το ματς:


Με την εξέδρα να δίνει την απαραίτητη ώθηση, η ΑΕΚ ως γηπεδούχος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας τους «πράσινους», και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, κατάφερε να απείλησε αρχικώς με σουτ του Κατίδη στο 10’ και στη συνέχεια με κεφαλιά του Μητρόπουλου, με τον Καρνέζη να σώζει την ομάδα του και στις δύο περιπτώσεις. Ση συνέχεια ήταν η σειρά του Γκερέιρο να απειλήσει, ο οποίος στο 23’ αστόχησε με σουτ αμαρκάριστος από το ύψος του ημικυκλίου, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Έτσι στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε την κατάσταση, ελέγχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει ανάλογες ευκαιρίες, απειλώντας με μία αδύναμη κεφαλιά του Γιοκίν στο 28’, ενώ στο 44’ μία σέντρα του Σειταρίδη παραλίγο να προκαλέσει αυτογκόλ από τον Τσουκαλά.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, με τον Παναθηναϊκό τελικώς να φτάνει στο γκολ, με τον Βιτόλο να νικιέται αρχικά σε τετ-α-τετ από τον Κωνσταντόπουλο, ωστόσο ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στη κενή εστία της ΑΕΚ για το 1-0. Δύο λεπτά μετά ο Κατίδης έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, καθώς ύστερα από γλίστρημα του Πίντο στην άμυνα, ο Έλληνας φορ βρέθηκε προ του Καρνέζη, ωστόσο έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός αφού είδε το… χάρο με τα μάτια του, συνέχισε να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι και μπορεί η κεφαλιά του Γιοκίν στο 68’ να μην ανησυχήσε, αυτή του Σο στο 70’ όμως κατέληξε στα δίχτυα, με τον Σενεγαλέζο να κάνει το 2-0 ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σειταρίδη.

Στο 85’ πέρασε στο παιχνίδι ο Φιγκερόα ο οποίος μάλιστα παραλίγο να συνδυάσει το ντεμπούτο του με γκολ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από πλάγια θέση στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει νικητής από το ΟΑΚΑ (ως φιλοξενούμενος) , παίρνοντας νίκη μεγάλης βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας ενόψει της μάχης για τα πλέι-οφ, ενώ από την άλλη η νέα ήττα της ΑΕΚ την κρατάει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.