Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Χάαλαντ και Φόντεν διέλυσαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Χάαλαντ και Φόντεν διέλυσαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/10/2022 18:34
Με τους Χάαλαντ και Φόντεν να πετυχαίνουν χατ-τρικ η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 6-3 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έτιχαντ», με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με δύο γκολ του Μαρσιάλ στο φινάλε μετριάζοντας την τελική έκταση της ήττας.

Σε περίπατο μετέτρεψε η Μάντσεστερ Σίτι το ντέρμπι της πόλης με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ισοπέδωσε με 6-3 τους «κόκκινους διαβόλους στο «Έτιχαντ», έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί τους και μείωσε ξανά στο -1 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Οι «πολίτες» ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στο παιχνίδι και «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος, με το δείκτη του σκορ να φτάνει στο 4-0 με τα δύο γκολ των Φόντεν (8’, 44’) και Χάαλαντ (34’, 37’). Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να μειώσει σε 4-1 στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Άντονι (56’) αλλά αυτό περισσότερο… νευρίασε την Σίτι. Ο Χάαλαντ έκανε το 5-1 στο 64’ πετυχαίνοντας χατ-τρικ και τον μιμήθηκε ο Φόντεν στο 73’ πετυχαίνοντας και αυτός τρία τέρματα.

Το μόνο που κατάφερε η Γιουνάιτεντ ήταν να μετριάσει την τελική έκταση της ήττας με δύο γκολ του Μαρσιάλ στα τελευταία λεπτά (84’, 90+1’ πεν.) διαμορφώνοντας το τελικό 6-3.

Τα ρεκόρ του Χάαλαντ

Ο Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που σημειώνει χατ-τρικ σε τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια. Ο ασταμάτητος Νορβηγός συμμετείχε στα πέντε από τα έξι γκολ, αφού μοίρασε τις δύο ασίστ στον Φόντεν και έφτασε ήδη τα 17 σε 11 συμμετοχές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι! Χρειάστηκε μόλις 8 παιχνίδια για να πετύχει τρία χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ κάνοντας ρεκόρ. Ο προηγούμενος παίκτης που πέτυχε πιο γρήγορα τρία χατ-τρικ στην Λίγκα ήταν ο Μάικλ Όουεν, ο οποίος χρειάστηκε… 48 παιχνίδια!

Αξιοσημείωτο ότι είναι μόλις η 3η φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που δύο παίκτες της ίδιας ομάδας πετυχαίνουν χατ-τρικ στο ίδιο παιχνίδι. Είχε συμβεί ξανά το 2019 στο Λέστερ-Σαουθάμπτον με τους Βάρντι και Πέρεθ και το 2003 στο Άρσεναλ-Σαουθάμπτον με τους Πέναντ και Πιρές.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.