Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Ραμίρες μετά από δύο χρόνια χωρίς ομάδα

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Ραμίρες μετά από δύο χρόνια χωρίς ομάδα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/9/2022 17:58
Ο Ραμίρες ανακοίνωσε πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά από σχεδόν δύο χρόνια δίχως ομάδα.

Το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας ανακοίνωσε ο Ραμίρες. Ο Βραζιλιάνος μέσος βρίσκονταν χωρίς ομάδα από το 2020 όταν και αποχώρησε από την Παλμέιρας κι εν τέλει αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 35 ετών.

Ο Ραμίρες ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2006 στην Ζόινβιλ και ένα χρόνο μετά μετακόμισε στην Κρουζέιρο όπου απέκτησε το παρατσούκλι «μπλε Κενυάτης εξαιτίας» του χρώματος της φανέλας της ομάδας και της αστείρευτης αντοχής του που θύμιζε Κενυάτη δρομέα.

Τον Μάιο του 2009 έκανε το βήμα στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπενφίκα έναντι 7,5 εκατ. ευρώ, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και ένα Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. Ένα χρόνο μετά μετεπήδησε στην Τσέλσι όπου σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του. Στους «μπλε» αγωνίστηκε για μία εξαετία κατακτώντας μαζί της ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ, ένα Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2011-12, με τον ίδιο να είχε σημαντική συμβολή χάρη στο περίφημο γκολ που σημείωσε στον ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», δίνοντας το φιλί της ζωής στην ομάδα του η οποία έπαιζε με δέκα και είχε βρεθεί πίσω με 0-2.



Το 2016 αποχώρησε για την Κίνα, όπου έπαιξε για τέσσερα χρόνια στην Ζιανγκσου Σούνινγκ και το 2019 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Παλμέιρας, με την οποία αγωνίστηκε σε δύο σεζόν και κατέκτησε ένα Κόπα Λιμπερταδόρες, ένα Κύπελλο Βραζιλίας και ένα Καμπεονάτο Παουλίστα. Από την Παλμέιρας αποχώρησε το 2020 και έκτοτε δε βρήκε ομάδα με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Με την Εθνική Βραζιλίας αγωνίστηκε 52 φορές σημειώνοντας 4 γκολ και κέρδισε μαζί της το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2009. Είχε επίσης 9 συμμετοχές με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.