Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «έσβησε» το όνειρο της Μπόντο Γκλιμτ στην παράταση (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «έσβησε» το όνειρο της Μπόντο Γκλιμτ στην παράταση (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/8/2022 00:39
Με δύο γκολ στο φινάλε της παράτασης, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κέρδισε με 4-1 την Μπόντο Γκλιμτ (2-1 κ.δ.) και προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, «σβήνοντας» τα όνειρα των Νορβηγών για την παρθενική τους συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μετά από απουσία δύο ετών, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Κροατίας με δύο γκολ στο φινάλε της παράτασης, νίκησαν με 4-1 την Μπόντο Γκλιμτ στο «Μάξιμιρ» και τσέκαραν το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην προσπάθεια να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 από το πρώτο αγώνα και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Όρσιτς έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση. Μετά το αρχικό σοκ η Μπόντο Γκλιμτ κατάφερε να ισορροπήσει το ρυθμό, όμως μετά το ημίωρο η Ντιναμό ανέβασε ξανά την απόδοση της. Στο 32’ ο Αντέμι σημάδεψε το δοκάρι και η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού τρία λεπτά μετά ο Πέτκοβιτς βρήκε δίχτυα με τρομερό ανάποδο ψαλίδι, δίνοντας σκορ πρόκρισης στους Κροάτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπόντο Γκλιμτ ήταν κυρίαρχη στο ματς, «άγγιξε» το 2-1 στο 66’ με κεφαλιά του Χόιμπρναντεν που έδιωξαν στη γραμμή οι γηπεδούχοι και τέσσερα λεπτά μετά κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με σουτ του Γκρόνμπαεκ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 το συνολικό σκορ του ζευγαριού.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε εν τέλει στην παράταση, εκεί όπου καμία ομάδα δε θέλησε να πάρει ρίσκα και ουσιαστικά δεν υπήρξαν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Όλα έδειχναν πέναλτι αλλά τρία λεπτά πριν το φινάλε του έξτρα χρόνου η Ντιναμό κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ με τον Ντρμιτς… βάζοντας φωτιά στο «Μάξιμιρ». Η Μπόντο Γκλιμτ βγήκε όλη μπροστά στην προσπάθεια να μειώσει αλλά στο 120’ ο Μπόκαϊ έφυγε στην κόντρα και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 «σφραγίζοντας» την πρόκριση των πρωταθλητών Κροατίας.

Η Μπόντο Γκλιμτ το πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να προκριθείς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Θα συνεχίσει όμως στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που καταφέρνει επίσης για παρθενική φορά, δίνοντας συνέχεια στην εντυπωσιακή ευρωπαϊκή της παρουσία μετά την περσινή συμμετοχή έως τους «8» του Κόνφερενς Λιγκ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.