Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1: Άδοξος αποκλεισμός αφού η ανατροπή έμεινε στην... μέση

Άρης - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1: Άδοξος αποκλεισμός αφού η ανατροπή έμεινε στην... μέση

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
11/8/2022 22:58
Ο Άρης νίκησε 2-1 την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να ανατρέψει την ήττα με 2-0 στο Ισραήλ και έμεινε εκτός συνέχειας του Κόνφερενς Λιγκ.

Τα πράγματα για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος, που είχε οριζόντιο δοκάρι σε φάουλ του Λουίς Πάλμα (25'), θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Αντρέ Γκρέι (60'), σε φάση που απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής του Νταν Γκλέιζερ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, ο Εράν Ζάχαβι στο 74' πέτυχε το «χρυσό γκολ» για τη Μακάμπι, προτού διαμορφώσει ο Σεΐκ Ντουκουρέ (81') το τελικό 2-1.

«Κίτρινη» κυριαρχία χωρίς όμως γκολ

Με την... φόρα που του έδωσε η ατμόσφαιρα στο «Κλ. Βικελίδης» ξεκίνησε ο Άρης στο ματς, με το πρώτο σουτ να καταγράφεται μόλις στο 1' από τον Ιτούρμπε, αλλά να κοντράρει στα σώματα. Ο Άρης πίεζε ψηλά προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα με τον Πάλμα, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε ρόλο «ελεύθερου» πίσω από τον Γκρέι και η δεύτερη τελική ήρθε στο 9' με σουτ του Ντουκουρέ από καλή θέση να μπλοκάρεται εύκολα από τον Πέρετζ.

Οι «κίτρινοι» επιδίωκαν να δημιουργήσουν κάτι καλό από τον άξονα, την ώρα που οι Ισραηλινοί περίμεναν σε χαμηλά μέτρα και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Άρης «άγγιξε» το γκολ στο 23' με τον Μαντσίνι να κάνει δυνατό παράλληλο γύρισμα, αλλά κανείς να μη βρίσκει τη μπάλα προ της κενής εστίας, ενώ στην συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στα όρια της περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πάλμα με το σουτ του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Πέρετζ στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Στο 27' ήταν ο Γκρέι που βρήκε... αέρα από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, ενώ γενικώς οι «κίτρινοι» είχαν κατασκηνώσει στα αντίπαλα καρέ, έχοντας την κατοχή και την κυριαρχία στο παιχνίδι. Στο 42' ο Πέρετζ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, το γύρισμα του Οντουμπάτζο, αλλά στο 45'+1' η Μακάμπι παραλίγο να κάνει την «ζημιά», όταν μετά από υπέροχο συνδυασμό ο Πίρσμαν πρόλαβε και απομάκρυνε επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα στη μικρή περιοχή, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Η ανατροπή έμεινε ξανά στην... μέση

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης κέρδισε πέναλτι. Στο 54' ο γκρέι ανατράπηκε όντας απέναντι στο τέρμα, με τον ρέφερι μάλιστα να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γκλάζερ εν μέσω έντονων διαμαρτυριών απ'ο τους Ισραηλινούς. Ο Γκρέι ανέλαβε και την εκτέλεση και δεν λάθεψε βάζοντας μπροστά τον Άρη στο σκορ και «φωτιά» στο «Βικελίδης» αφού πλέον με κάτι παραπάνω από μισή ώρα παιχνιδιού να απομένει, οι «κιτρινοι» είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα και χρειάζονταν μόλις ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση.

Οι «κίτρινοι» ανέβασαν τις γραμμές τους και την πίεση και στο 62' ο Μπράμπετς παραλίγο να κάνει το 2-0, αλλά δεν βρήκε σωστά την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ και αυτή κατέληξε στα χέρια του Πέρετζ. Το γκολ για τον Άρη έμοιαζε πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν, αφού οι Ισραηλινοί είχαν περιορστεί σε παθητικό ρόλο, αλλά μία τραγική αδράνεις στο κέντρο της άμυνας επέτρεψε στον δεινό σκόρερ Ζάχαβι -που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή λίγο λεπτά νωρίτερα- να βγει σε θέση τετ-α-τετ και να πλασάρει εύστοχα τον Κουέστα, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Οι γηπεδούχοι παρά την «ψυχρολουσία» δεν το έβαλαν κάτω και αφού έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 80' με τον Γκρέι να νικιέται από τον Πέρετζ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, πήραν ξανά προβάδισμα στο 81' με τον Ντουκουρέ να σκοράρει από κοντά μετά από πανέμορφο συνδυασμό.

Η πίεση του Άρη στα τελευταία λεπτά ήταν αφόρητη για τους Ισραηλινούς, με τους Πάλμα και Γκρέι να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση, αλλά αυτό δεν ήρθε τελικά και οι «κίτρινοι» αποκλείστηκαν άδοξα, από μία πιο έμπειρη, αλλά όχι καλύτερη ομάδα.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό (68' Καμάτσο), Ντουκουρέ (90'+5' Ντιοπ), Μαντσίνι (78' Ματέο), Πάλμα (90'+5' Χατζηιωάννου), Ιτούρμπε (68' Μανού), Γκρέι.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρετζ, Νιρ Μπίτον, Γεϊνί, Σάμποριτ, Φαν Οβεριμ (90' Νταν Μπίτον), Γκλέιζερ, Κανιτσόφσκι (90' Ρίκαν), Ζεράλδες, Χοζέζ (78' Κάντιλ), Κούβας (66' Γκολάσα), Γιοβάνοβιτς (66' Ζάχαβι).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.