Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απολύθηκε ο Τσόρνιγκερ από τον Απόλλωνα Λεμεσού μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα

Απολύθηκε ο Τσόρνιγκερ από τον Απόλλωνα Λεμεσού μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/8/2022 18:05
Παρελθόν από τον πάγκο του Απόλλωνα Λεμεσού αποτελεί ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την Μακάμπι Χάιφα στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Απόλλων Λεμεσού κέρδισε με 2-0 την Μακάμπι Χάιφα στο «ΓΣΠ» αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος του 4-0 από το ματς στο Ισραήλ και έτσι θα συνεχίσει στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό εάν οι Πειραιώτες ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας το βράδυ της Πέμπτης (11/8).

Στα δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό ή Σλόβα η κυπριακή ομάδα θα έχει νέο προπονητή, αφού το μεσημέρι της Τετάρτης (10/8) η διοίκηση γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Ο Γερμανός προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα τον Μάιο του 2021 και την καθοδήγησε στη κατάκτηση του πρωταθλήματος την περσινή σεζόν. Ωστόσο όπως ανέφεραν τα κυπριακά Μέσα, η διοίκηση του συλλόγου εμφανίστηκε ενοχλημένη τόσο από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας όσο και από το ξέσπασμα του Τσόρνινγκερ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όπου έκανε υποτιμητικές δηλώσεις για τα κυπριακά ΜΜΕ και το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων ο Γερμανός δήλωσε: «Αν κάποιος περιμένει να μην κάνεις λάθος σε αυτό το επίπεδο, τότε δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Και η Κύπρος είναι πολύ καλή στο να μην έχει ιδέα για πολλά πράγματα! (…) Όλοι εδώ πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την δουλειά του άλλου! Μπορώ να... δω ήδη τους τίτλους ότι ο Τσόρνιγκερ είναι θυμωμένος. Όμως πρέπει να ξυπνήσουμε σε αυτή την χώρα, είμαστε 10-15 χρόνια πίσω από το μοντέρνο ποδόσφαιρο! Σε αυτή τη χώρα ακόμα κάποιοι φωνάζουν αν κάποιος περάσει 4 παίκτες και μετά χάσει τη μπάλα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Νταβίντ Καταλά είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Η ανακοίνωση:

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας κ. Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ και τους βοηθούς του κ. Άνταμ Αδάμος και Γιούρεκ Ρόχρμπεργκ.

Ο Γερμανός προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας τον Μάιο του 2021 και την καθοδήγησε στη κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας απολογισμό σε 39 αγώνες, 19 νίκες, έντεκα ισοπαλίες και εννέα ήττες.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ και τους στενούς συνεργάτες του για την προσφορά τους στην ομάδα μας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.


Photo Credit: apollon.com.cy

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.