Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παρί Σεν Ζερμέν-Ναντ 4-0: «Πάρτι» στο Ισραήλ από Μέσι και Νεϊμάρ και πρώτη κούπα στην εποχή Γκαλτιέ

Παρί Σεν Ζερμέν-Ναντ 4-0: «Πάρτι» στο Ισραήλ από Μέσι και Νεϊμάρ και πρώτη κούπα στην εποχή Γκαλτιέ

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
31/7/2022 23:02
Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε απολαυστικά τη νέα σεζόν, καθώς διέλυσε με 4-0 στο Τελ Αβίβ τη Ναντ, στον τελικό του Σούπερ Καπ με το οποίο ανοίγει η αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Παρά την απουσία του Κιλιάν Εμπαπέ λόγω τιμωρίας, οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να συντρίψουν τους κυπελλούχους της χώρας σ' ένα ματς που διεξήχθη στο στάδιο «Μπλούμφιλντ» στο Ισραήλ.

Αυτός είναι και ο πρώτος τίτλος για την Παρί, στο επίσημο ντεμπούτο του Κριστόφ Γκαλτιέ στην τεχνική της ηγεσία, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι εξαιρετικές.

Παράλληλα οι πρωτευουσιάνοι έφτασαν τις έντεκα κατακτήσεις Σούπερ Καπ και φιγουράρουν στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ παράλληλα έκλεισαν την κακή παρένθεση μετά την ήττα πέρσι στο ίδιο γήπεδο από τη Λιλ.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Η Παρί μπήκε από το ξεκίνημα πολύ δυνατά ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο της. Στάθηκε άτυχη έχοντας δοκάρι με τον Μαρκίνιος όμως στο 22', ο Μέσι εκμεταλλεύτηκε μία αλλαγή πορείας της μπάλας έπειτα από κάθετη μπαλιά του Νεϊμάρ και περνώντας τον γκολκίπερ Λαφόντ άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Γκαλτιέ συνέχιζαν να κυριαρχούν στο χορτάρι και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Ο Νεϊμάρ κέρδισε ένα φάουλ σε πλάγια θέση έξω από την περιοχή και με αριστοτεχνική εκτέλεση «έγραψε» το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Πλέον τα πάντα είχαν κριθεί και οι τυπικά γηπεδούχοι έπρεπε απλώς να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Το έκαναν με άψογο τρόπο και στο 57' ο Σέρχιο Ράμος ανέβασε με τακουνάκι τον δείκτη του σκορ στο 3-0, βάζοντας «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες είχαν τα «καναρίνια» για ανατροπή.

Μάλιστα το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε για τους πρωταθλητές Γαλλίας με την είσοδο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Παριζιάνοι κέρδισαν πέναλτι κι αποβολή του Καστελετό, με τον Νεϊμάρ να μην αστοχεί από τη λευκή βούλα και να «γράφει» μέσα σε αποθέωση το τελικό 4-0, αφήνοντας υποσχέσεις για μία σπουδαία σεζόν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.