Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αποκλεισμός ως τον Οκτώβριο για Αρκούδα

Αποκλεισμός ως τον Οκτώβριο για Αρκούδα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2013 19:08
Ποινή αποκλεισμού ενός έτους με δίμηνη αναστολή επιβλήθηκε στον Χρήστο Αρκούδα της ΑΕΚ από την Σούπερ Λιγκ, καθώς ο παίκτης βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας με αποτέλεσμα να μένει υποχρεωτικά εκτός δράσης μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Ο ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία στις 26/1 στο ματς με τον ΟΦΗ, με τη Σούπερ Λιγκ να προέβη στην ανακοίνωση της επιβολής ποινής αποκλεισμού ενός έτους με δίμηνη αναστολή.

Να σημειωθεί ότι στην ΠΑΕ ΑΕΚ δεν της επιβλήθηκε κάποια ποινή, ενώ η ίδια αναμένεται να κάνει άμεσα έφεση ώστε να καταφέρει να έχει τον παίκτη στη διάθεση της από την αρχή της νέας σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το A΄ δείγμα ούρων, στο οποίο ανιχνεύθηκε η διεγερτική ουσία Οξιλοφρίνη, (κατηγορία S6. b, λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA). Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»:

«Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10.5 της Υ.Α 3956/17-2-12 (Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού) σε συνδυασμό με το άρθρο 24 Γ. 2 του Π.Κ. της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΑΡΚΟΥΔΑ ποινή αποκλεισμού διαρκείας ενός (1) έτους. Αναστέλλει εν μέρει την ως άνω ποινή για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.