Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιταλία-Ελλάδα 11-10: Όνειρο ήταν και πάει, θα τα δώσει όλα για το χάλκινο (video)

Ιταλία-Ελλάδα 11-10: Όνειρο ήταν και πάει, θα τα δώσει όλα για το χάλκινο (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
1/7/2022 18:14
Η Εθνική Ανδρών πόλο πάλεψε γενναία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, ωστόσο δεν απέφυγε την ήττα από την Ιταλία με 11-10 και πλέον θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο με τον ηττημένο του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Ισπανίας και της Κροατίας.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η παρουσία της κρίνεται πέρα για πέρα επιτυχημένη και θα διεκδικήσει το τρίτο της μετάλλιο. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου δεν είχε στη σύνθεσή του τον βασικό γκολκίπερ Μάνο Ζερδεβά ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον προημιτελικό με τις ΗΠΑ και τη θέση του πήρε ο
Παναγιώτης Τζωρτζάτος.



Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του ημιτελικού για την Εθνική η οποία είχε «κολλήσει» στην επίθεση και οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ με τον Ντόλτσε στον παίκτη παραπάνω. Η απάντηση ήρθε άμεσα με τον Καλογερόπουλο να ισοφαρίζει 1-1, όμως η άμυνα δεν λειτουργούσε καθόλου καλά και τα τέρματα των Κανέλα και Ιόκι Γκράτα έφεραν τους αντιπάλους μπροστά με 3-1. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος μείωσε σε 3-2 στον παίκτη παραπάνω αλλά και πάλι οι Ιταλοί σκόραραν με τον Μπρούνι για το 4-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου οκταλέπτου.


Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα η άμυνα της Εθνικής έσφιξε αρκετά και υπήρξε βελτίωση και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος με ωραίο γκολ μείωσε σε 4-3 και οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου συνέχισαν την αντεπίθεσή τους, με τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη να γράφει το 4-4. Ξανά όμως το συγκρότημα του Σάντρο Καμπάνια πήρε το προβάδισμα με γκολ του Πρεσιούτι. Μάλιστα αμέσως μετά ο Ντι Σόμα έκανε και το 6-4, με την Εθνική να απαντά άμεσα μειώνοντας σε 6-5 με τον Νικολαΐδη κι αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.





Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τη «γαλανόλευκη» να ισοφαρίζει 6-6 με διαγώνιο σουτ του Γενηδουνιά. Παρ' όλα αυτά στη συνέχεια η επίθεση «κόλλησε» ξανά και δεν σκόραρε στο υπόλοιπο του συγκεκριμένου κομματιού και οι Ιταλοί μ' ένα τέρμα του Ντι Φούλβιο προηγήθηκαν 7-6 κι αυτό ήταν το σκορ που έγραφε ο φωτεινός πίνακας στο 24'.



Η έναρξη της τελευταίας περιόδου ήταν απογοητευτική για τη «γαλανόλευκη», καθώς οι Ιταλοί βρήκαν ακόμα δύο γκολ με τους Πρεσιούτι και Ντόλτσε πήραν «αέρα» τριών τερμάτων (9-6). Αν και τα πράγματα ήταν πια πάρα πολύ δύσκολα, η Εθνική δεν τα παράτησε και μείωσε άμεσα χάρη σε γκολ του Κάκαρη και του Καλογερόπουλου. Η απάντηση για τους Ιταλούς όμως ήρθε αμέσως μετά στον παίκτη παραπάνω με τον Ντόλτσε για το 10-8, πέντε λεπτά πριν το φινάλε.



Με 1'50'' να απομένουν ο Γενηδουνιάς ευστόχησε στον παίκτη παραπάνω και μείωσε σε 10-9, ωστόσο μετά από μία νέα αυστηρή αποβολή, οι Ιταλοί σκόραραν με τον Ντι Φούλβιο και το 11-9 δεν μπορούσε να ανατραπεί, με λιγότερο από ένα λεπτό για το φινάλε.



Το μόνο που κατάφερε η «γαλανόλευκη» ήταν να μειώσει στο τελικό 11-10 που δεν θα μπορούσε να αλλάξει, παρά την γκάφα των Ιταλών που έβγαλαν την μπάλα κόρνερ, όμως οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να σουτάρουν.



Τα οκτάλεπτα: 4-2, 6-5, 7-6, 11-10

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Ιόκι Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτσιάλι, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 3, Νικόζια

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

Δείτε τα highlights του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.