Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα - Ολλανδία 7-12: Υποκλίθηκε στις «οράνιε» κι έμεινε εκτός ημιτελικών η «γαλανόλευκη» (video)

Ελλάδα - Ολλανδία 7-12: Υποκλίθηκε στις «οράνιε» κι έμεινε εκτός ημιτελικών η «γαλανόλευκη» (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
28/6/2022 21:29
Η εθνική Ελλάδας πόλο των γυναικών δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ολλανδία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αφού ηττήθηκε 12-7 και έμεινε εκτός ημιτελικών.

Ανώτερη από το ξεκίνημα ήττα η Ολλανδία στο μεγάλο ματς των προημιτελικών και δίκαια πήρε την πρόκριση για τους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα ξεκίνησε το ματς προηγούμενη με πανέμορφη «λόμπα» της Μ. Πλευρίτου, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού παρά τις καλές άμυνες -ειδικά στην παίκτρια παραπάνω- υπήρχε τρομερή δυσκολία να πάει η μπάλα στην στην φουνταριστή Ξενάκη.

Ως αποτέλεσμα η πίεση της Ολλανδίας μετουσιώθηκε σε τρία γκολ -όλα από θέση φουνταριστής- με τις Γιούστρα, Φαν Ντερ Σλουτ και Μουλχάουτσεν πριν τη λήξη του πρώτου 8λέπτου, ενώ η Βασιλική Πλευρίτου σημάδεψε αντίστοιχα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τα δοκάρια με σουτ απότην περιφέρεια και οι «οράνιε» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο δεύτερο 8λεπτο οι Ολλανδές άυξησαν το προβάδισμά τους με ένα ακόμα γκολ, με την Ελλάδα να μειώνει διαδοχικά σε 4-2 και 5-3 στην παίκτρια παραπάνω, αλλά τα λάθη σε άμυνα και επίθεση ήταν πολλά με το σκορ να γίνεται 6-3 και να μοιάζει... βουνό ενόψει του δευτέρου μέρους.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η εθνική είχε δύο ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω για να μειώσει, αλλά πότε οι κακές επιλογές, πότε η πολύ αποτελεσματική Λάουρα Ααρτς, διατήρησαν το προβάδισμα ασφαλείας για τις «τουλίπες» και, όταν η Μουλχάουτσεν με το τρίτο προσωπικό της τέρμα διαμόρφωσε το 7-3 και το ματς φάνηκε να τελειώνει.

Η ελληνική ομάδα όμως πάλεψε και και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε σε 9-7 με τη Βάσω Πλευρίτου, περίπου 4,5 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά οι «οράνιε» βρήκαν δύο διαδοχικά γκολ στην παίκτρια παραπάνω (όπου ως εκείνο το σημείο είχαν μόλις 1/8) και «καθάρισαν» οριστικά τη νίκη, που τις έφερε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για πρώτη φορά από το 2015.

Από την άλλη οι Ελληνίδες θα διεκδικήσουν πλέον την 5η θέση στους γαώνες κατάταξη ξεκινώντας την Πέμπτη (30/6, 20:30) όπου θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο της αναμέτρησης Ουγγαρία - Αυστραλία.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-3, 3-3, 1-3

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα 2, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Ολλανδία (Ευάγγελος Δουδέσης): Ααρτς, Βόλφες, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλουτ 1, Μουλχάουτσεν 4, Φαν ντε Κράατς, Ρόγκε 2, Σέβενιχ 2, Γιούστρα 1, Κούλχαας, Σάαπ 1, Τεν Μπρουκ, Μπούις


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.