Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σεντ Ετιέν: Αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία έδρας για τα σοβαρά επεισόδια στο μπαράζ

Σεντ Ετιέν: Αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία έδρας για τα σοβαρά επεισόδια στο μπαράζ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/6/2022 15:01
Με αφαίρεση τριών βαθμών και τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η Σεντ Ετιέν για τα σοβαρά επεισόδια των οπαδών της στο δεύτερο μπαράζ παραμονής/ανόδου της Λιγκ 1.

Η ιστορική Σεντ Ετιέν υποβιβάστηκε στην Λιγκ 2 μετά την ήττα στα πέναλτι από την Οσέρ (5-4, 1-1 κ.δ. & παρ) στο «Ζοφρουά Γκισάρ». Μετά το φινάλε του αγώνα οι οπαδοί της μπήκαν στο γήπεδο και προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 αστυνομικοί, δύο παίκτες της Οσέρ (ελαφρά) ενώ υπήρξαν και 17 τραυματισμοί από κόσμο των «στεφανουά».

Η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής ομοσπονδίας τιμώρησε το γαλλικό σύλλογο με αφαίρεση έξι βαθμών για την νέα σεζόν (οι τρείς με αναστολή) και με έξι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (οι δύο με αναστολή). Η απόφαση αναφέρει ότι μόνο η αφαίρεση τριών βαθμών θα έχουν άμεση ισχύ αφού οι υπόλοιποι θα τεθούν με αναστολή σε περίπτωση που οι οπαδοί προχωρήσουν σε νέα επεισόδια. Το ίδιο ισχύει με τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, όπου μόνο τέσσερα θα έχουν άμεση ισχύ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας: «Δεδομένης της φύσης των προσβλητικών γεγονότων, η Σεντ Ετιέν αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Ο σύλλογος απευθύνει έκκληση με σοβαρότητα στην ευθύνη όλων, ώστε αυτές οι ανείπωτες πράξεις να μην επαναληφθούν ποτέ στο «Ζοφρουά Γκισάρ»».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.