Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έφυγε ο Πάρντιου από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας μετά από ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών

Έφυγε ο Πάρντιου από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας μετά από ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/6/2022 19:44
Ο Άλαν Πάρντιου αποχώρησε από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Σόφιας μετά την ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της βουλγαρικής ομάδας στον βοηθό του, Άλεξ Ντάιερ και σε μαύρους παίκτες της ομάδας.

Την απόφαση να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας πήρε ο Άλαν Πάρντιου, με τον άλλοτε προπονητή των Νιούκαστλ και Κρίσταλ Πάλας να επικαλείται ως λόγο την ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της.

Συγκεκριμένα στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ με την Μπότεφ Πλόβντιβ που διεξήχθη μερικές μέρες μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου από την Λέφσκι Σόφιας, οι οργανωμένοι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και πέταξαν μπανάνες στους τέσσερις μαύρους παίκτες της ομάδας. Παρελθόν εκτός από τον Πάρντιου αποτελεί και ο βοηθός του, Άλεξ Ντάιερ ο οποίος είναι και αυτός μαύρος.

Όπως αναφέρει ο Πάρντιου στην ανακοίνωση του: «Δυστυχώς, ο χρόνος μου εδώ τελείωσε. Τα γεγονότα πριν και μετά το παιχνίδι με την Μπότεβ είναι μη αποδεχτά από μένα, τον βοηθό μου και τους τέσσερις παίκτες μας. Ο λόγος που δεν δώσαμε συνέντευξη μετά το ματς ήταν επειδή όλοι ήμασταν πολύ οργισμένοι με την κατάσταση, η οποία ξέφυγα. Οι παίκτες αποφάσισαν να παίξουν μόνο από αφοσίωση και να προστατέψουν το σύλλογο. Ο μικρός αριθμός οργανωμένων ρατσιστικών οπαδών που προσπάθησαν να σαμποτάρουν το παιχνίδι δεν είναι αυτό που θέλω για να οδηγήσω και να αντιπροσωπεύσω την ομάδα. Αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος προς όφελος της ΤΣΣΚΑ επειδή τέτοιος σύλλογος αξίζει πολλά περισσότερα».

Ο 60χρονος τεχνικός βρίσκεται στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας από τον Νοέμβριο του 2020 στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, αλλά τον Απρίλιο του 2022 είχε αναλάβει καθήκοντα προπονητή έως το καλοκαίρι του 2023.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.