Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Άλωσε το «Καμπ Νου» η Ρεαλ

Κύπελλο Ισπανίας: Άλωσε το «Καμπ Νου» η Ρεαλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/2/2013 23:59
Μπορεί στο πρωτάθλημα η Μπαρτελόνα να χρίζεται ήδη πρωταθλήτρια, ωστόσο στο Κύπελλο φαίνεται ότι είναι άλλη υπόθεση, με την Ρεάλ να να νικά με 3-1 μέσα στο «Καμπ Νου» στον επαναληπτικό του ημιτελικού, με αποτέλεσμα να πάρει πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες με αξιώσεις στην εστία του Λόπεζ, με αποτέλεσμα η Ρεάλ στην πρώτη της φάση να κερδίζει πέναλτι με τον Ρονάλντο στο 12’, και ο Πορτογάλος δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 για τους «μερέγχες».

Το γκολ ανάγκασε τη Μπαρτσελόνα να ανοιχτεί καθώς ήταν αυτή που έψαχνε πλέον το γκολ, αφήνοντας κενά στην άμυνα και τελικώς το πλήρωσε, με τον Ρονάλντο να κάνει το 2-0 στο 57΄ ύστερα από αντεπίθεση, ενώ ο Βαράν έδωσε τη χαριστική βολή με κεφαλιά στο 68’.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Άλμπα στο 89’ για το τελικό 3-1.

Το ματς:


Τα πρώτα λεπτά ξεκίνησαν με τη Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή, προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, με τους Μέσι και Φάμπρεγκας να απείλησαν με σουτ στην εστία του Λόπεθ. Ωστόσο στο 12’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη φάση της Ρεάλ, κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Πικε και ο ίδιος έκανε το 0-1 για την Ρεάλ, «παγώνοντας» νωρίς το «Καμπ Νου».

Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να έχει την κατοχή ψάχνοντας τον τρόπο να επιτεθεί καθώς πλέον έψαχνε ένα τέρμα για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο οι «μερέγχες» ήταν πιο ουσιαστικοί, με τον Ρονάλντο να απειλεί με σουτ στο 23’, αναγκάζοντας τον Πίντο να διώξει με δυσκολία.Στο 34’ οι «μπλαουγκράνα» φώναζαν για πέναλτι σε ανατροπή του Πέδρο από μαρκάρισμα του Τσάμπι Αλόνσο, σε μία φάση που ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι εάν ο Ισπανός επιθετικός δεν βιαζόταν να πέσει στο χορτάρι. Κακός ρυθμός στη συνέχεια του αγώνα όπου η μόνη αξιόλογη στιγμή ήταν μία εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 39’, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ είχε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 50’, με τον Κοεντράο να βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Πίντο. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να απαντήσει, με τον Πικέ να στέλνει από κοντά τη μπάλα άουτ, ύστερα από απομάκρυνση του Λόπεθ σε σουτ του Μπουσκέτς.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ, ωστόσο άφηναν αρκετά κενά στην άμυνα με αποτέλεσμα η Ρεάλ να το εκμεταλλευτεί και τελικώς στο 57΄, ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση ο Ρονάλντο έκανε το 2-0, «σκοτώνοντας» τους γηπεδούχους. Η φάση ξεκίνησε με τον Ντι Μαρία να ξαπλώνει στο έδαφος τον Πουγιόλ με τρίπλα στην περιοχή, στη συνέχεια το σουτ του αποκρούστηκε από τον Πίντο, ωστόσο ο Ρονάλντο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Η Μπαρτσελόνα έδειχνε αποδιοργανωμένη και τελικώς στο 68’ ο Βαράν όπως και στο πρώτο παιχνίδι, σκόραρε ενάντια στους «μπλαουγκράνα» κάνοντας το 3-0 με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Οζίλ, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση για τους «μερέγχες».

Διαδικαστικά ήταν τα επόμενα λεπτά, ωστόσο η Ρεάλ είχε ευκαιρία και για 4ο γκολ, με τον Πίντο να στερεί στον Ρονάλντο το χατ-τρικ αποκρούοντας το σουτ του Πορτογάλου στο 83’. Τελικώς στο 89’ η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πετύχει ένα γκολ… της τιμής, με τον Άλμπα να πλασάρει νικώντας τον Λόπεζ για το τελικό 3-1.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ο Μουρίνιο αποχώρησε για τα αποδυτήρια ένα λεπτό πριν το τέλος.

Οι συνθέσεις:


Μπαρτσελόνα: Πίντο, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας(59’ Βίγια), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι

Ρεάλ Μαδρίτης: Λόπεθ, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο(84’ Εσιέν), Κεντίρα, Οζίλ, Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Ιγκουαίν

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.