Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ξέσπασε σε δάκρυα ο Ζιντσένκο: «Να πάμε την Ουκρανία στο Μουντιάλ και να δώσουμε χαρά στον κόσμο» (video)

Ξέσπασε σε δάκρυα ο Ζιντσένκο: «Να πάμε την Ουκρανία στο Μουντιάλ και να δώσουμε χαρά στον κόσμο» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/5/2022 23:39
Ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι της Ουκρανίας με την Σκωτία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. «Να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να δώσουμε χαρά στους Ουκρανούς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», είπε μεταξύ άλλων.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει την Τετάρη (31/5) την Σκωτία στην Γλασκόβη στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Πρόκειται για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ουκρανικής Εθνικής ομάδας μετά την ρωσική εισβολή και ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ολεξάντρ Ζιντσένκο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του στη συνέντευξη Τύπου.

«Κάθε Ουκρανός έχει ένα κύριο όνειρο - να σταματήσει τον πόλεμο. Αλλά όσον αφορά το ποδόσφαιρο, έχουμε επίσης ένα όνειρο - να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να δώσουμε αυτά τα χαρούμενα συναισθήματα στους Ουκρανούς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, γιατί το αξίζουν. Είμαι σίγουρος ότι ολόκληρη η Ουκρανία θα μας παρακολουθεί. Θα νιώσουμε τη στήριξή της. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους μας χαρούμενους και περήφανους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε:


Πώς νιώθεις την παραμονή του αυριανού αγώνα;

«Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας, την εθνική της ομάδα, το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές για όλη τη στήριξη και τη βοήθεια που παρέχεται στον ουκρανικό λαό. Μίλησα με αρκετούς παίκτες της εθνικής Σκωτίας. Τους είμαι πολύ ευγνώμων για την υποστήριξή τους. Η διάθεση είναι μαχητική. Καθένας από τους παίκτες κατανοεί την κατάσταση στη χώρα μας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι αύριο όλοι θα δώσουν όχι το 100% αλλά το 200%»

Αύριο, πριν τον αγώνα, στους φιλάθλους θα δοθούν ειδικά φυλλάδια με τον Εθνικό Ύμνο της Ουκρανίας ώστε οι Σκωτσέζοι να τον ερμηνεύσουν μαζί με τους Ουκρανούς. Πώς αντιλαμβάνεστε μια τέτοια πρωτοβουλία;

«Το παίρνω πολύ καλά. Ευχαριστώ και πάλι όλη τη Σκωτία για την υποστήριξη και τη βοήθειά της στην Ουκρανία. Παίρνω αυτή την πρωτοβουλία πολύ καλά, γιατί πρέπει να είμαστε μαζί σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να νικήσουμε τη ρωσική επιθετικότητα και να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο»

Ποια είναι τα συναισθήματά σας μετά την έναρξη της ρωσικής επιθετικότητας;

«Μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε Ουκρανό - η απάντηση θα είναι η ίδια. Είναι αδύνατο να περιγράψεις το συναίσθημα αν δεν το βιώσεις. Αυτά που συμβαίνουν τώρα στη χώρα μας είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Γι' αυτό πρέπει να σταματήσουμε μαζί αυτή την επιθετικότητα. Πρέπει να κερδίσουμε, γιατί η Ουκρανία είναι μια χώρα ελευθερίας, δεν τα παρατάει ποτέ. Ίσως πολλές χώρες να μην καταλαβαίνουν ότι σήμερα είναι η Ουκρανία και αύριο μπορεί να είναι κάποια άλλη. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι και μαζί να νικήσουμε τη ρωσική επιθετικότητα»

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, θέλατε να επιστρέψετε στο σπίτι ή να μείνετε στο Μάντσεστερ και να βοηθήσετε τη χώρα σας επί τόπου;

«Γενικά, κράτησα ένα όπλο στα χέρια μου αρκετές φορές στη ζωή μου. Θα είμαι πιο χρήσιμος στην Ουκρανία παραμένοντας στην Αγγλία και βοηθώντας σε κάποια ανθρωπιστικά πράγματα, δίνοντας συνεντεύξεις ή γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα. Πρέπει να το μοιραστώ αυτό, για να δείξω την αλήθεια για το τι συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία. Σε αυτό συμφωνώ με όσα είπε ο Αντρί Σεφτσένκο».

Πόσο ιδιαίτερος θα είναι ο αγώνας με τη Σκωτία; Τι σημασία έχει;

«Κάθε Ουκρανός έχει ένα κύριο όνειρο - να σταματήσει τον πόλεμο. Μίλησα με διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, μίλησα με μικρά παιδιά από την Ουκρανία. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα, αλλά ένα λένε. Ονειρεύονται ότι ο πόλεμος τελείωσε. Αλλά όσον αφορά το ποδόσφαιρο, έχουμε επίσης ένα όνειρο - να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να δώσουμε αυτά τα χαρούμενα συναισθήματα στους Ουκρανούς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, γιατί το αξίζουν. Είμαι σίγουρος ότι ολόκληρη η Ουκρανία θα μας παρακολουθεί. Θα νιώσουμε τη στήριξή της. Μπορούμε να μιλήσουμε πολύ, αλλά πρέπει να τα αποδείξουμε όλα στο γήπεδο. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους μας χαρούμενους και περήφανους».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.