Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ 1: Η Οσέρ ανέβηκε μετά από δέκα χρόνια, οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν «έσπασαν» το γήπεδο (video)

Λιγκ 1: Η Οσέρ ανέβηκε μετά από δέκα χρόνια, οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν «έσπασαν» το γήπεδο (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/5/2022 23:01
Η Οσέρ νίκησε 5-4 στα πέναλτι τη Σεντ Ετιέν μέσα στο «Ζοφρουά Γκισάρ», μετά από ισοπαλία 1-1 στο ενενηντάλεπτο και την παράταση κι επέστρεψε για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Οι «διπλωμάτες» κατόρθωσαν να επιβιώσουν και να πανηγυρίσουν μία τεράστια επιτυχία, την ώρα που οι «στεφανουά» μετά από περίπου μία εικοσαετία θα αναγκαστούν να παίξουν στη Λιγκ 2. Αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας των πέναλτι, οι οπαδοί των «πράσινων» δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια έχοντας ως στόχο τη διοίκηση της ομάδας.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι η Σεντ Ετιέν θα αλλάξει σελίδα στο ιδιοκτησιακό κομμάτι, μια κι ένα αμερικάνικο fund έχει συμφωνήσει για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών έναντι 80.000.000 ευρώ, ποσό που θα ανέβαινε στα 100.000.000, αν παρέμενε στην πρώτη κατηγορία.

Παράλληλα οι «στεφανουά» θα αρχίσουν τη νέα σεζόν την προσπάθειά τους για σωτηρία, «κουβαλώντας» μία «βαριά» τιμωρία, καθώς οι οπαδοί τους έκαναν «ντου» αμέσως μετά το τελευταίο πέναλτι και είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές και τα τεχνικά επιτελεία των δύο ομάδων φυγαδεύτηκαν για να αποφευχθούν τα χειρότερα, σε εικόνες που θα κάνουν το γύρο του κόσμου και δεν τιμούν σε καμία περίπτωση το γαλλικό ποδόσφαιρο. Εξάλλου στη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν πάρα πολλές οι φορές που οι οπαδοί έκαναν επεισόδια κι «αμαύρωσαν» όσα συνέβησαν εντός των τεσσάρων γραμμών.

Όσο για την εξέλιξη του αγώνα, η Οσέρ κατόρθωσε να προηγηθεί στο 51' με κεφαλιά του Σακί και στο 67' ο Εΐν έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-2.

Η Σεντ Ετιέν δεν τα παράτησε και ισοφάρισε στο 76' με κεφαλιά του Καμαρά έπειτα από κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος αλλά και στο έξτρα ημίωρο της παράτασης, δίχως να βρουν το πολυπόθητο γκολ που θα τους κρατούσε στην κατηγορία.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο γκολκίπερ Λεόν των φιλοξενούμενων απέκρουσε το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπουντεμπούζ.

Οι υπόλοιποι εννιά ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων που ανέλαβαν την ευθύνη βρήκαν δίχτυα και με τελευταίο τον αρχηγό Τουρέ, οι «διπλωμάτες» τσέκαραν την επιστροφή τους στη Λιγκ 1, χωρίς πάντως να προλάβουν -λόγω των θλιβερών επεισοδίων- να πανηγυρίσουν εντός γηπέδου το επίτευγμά τους.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή σεζόν θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες στη Λιγκ 2 και θα προβιβαστούν μόλις δύο, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, καθώς από τη σεζόν 2023/24, θα αγωνίζονται 18 και όχι 20 ομάδες στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.