Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Serie A: Πρωταθλήτρια Ιταλίας ξανά η Μίλαν μετά από 11 χρόνια! (video)

Serie A: Πρωταθλήτρια Ιταλίας ξανά η Μίλαν μετά από 11 χρόνια! (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
22/5/2022 20:59
Η μεγάλη επιστροφή της Μίλαν στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά από 11 ολόκληρα χρόνια είναι πλέον γεγονός, αφού οι «ροσονέρι», που χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό για την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου στην Serie A, νίκησαν εμφαντικά με 3-0 την Σασουόλο εκτός έδρας και στέφθηκαν πρωταθλητές, τερματίζοντας δύο βαθμούς μπροστά από την συμπολίτισσα Ίντερ (86 έναντι 84).

Από το ξεκίνημα του ματς, σε ένα κατάμεστο από οπαδούς της «Μαπέι Στάντιουμ», η Μίλαν έδειξε πως δεν είχε διάθεση να... παίξει με τις πιθανότητες και να χάσει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το 19ο σκουντέτο της ιστορίας της.



Μόλις στο 10' έχασε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία με την κεφαλιά του Τομόρι να σταματά πάνω στη γραμμή χτυπώντας σε σώμα αμυντικού των γηπεδούχων.

Οι «ροσονέρι» πίεζαν πολύ ψηλά στο γήπεδο ψάχνοντας από την αρχή το γκολ κι έτσι μετά από κλέψιμο του Λεάο και γύρισμα στον Ζιρού στο 17', ο Γάλλος δεν αστόχησε και με άμεσο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Με το άγχος να έχει φύγει πλέον από τα πόδια των παικτών της η Μίλαν έκανε... πάρτι.



Μέσα σε τέσσερα λεπτά διεύρυνε το προβάδισμά της κατά δύο ακόμα τέρματα, με παρόμοιο τρόπο. Πίεση ψηλά, κλέψιμο του Λεάο και γύρισμα ξανά στον Ζιρού για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 32' και αντίστοιχα στον Κεσί για το τρίτο γκολ στο 36', με τον μέσο της Μίλαν να σκοράρει στο τελευταίο του ματς με την φανέλα της ομάδας, αφού αποχωρεί για την Μπαρτσελόνα.





Από εκεί και πέρα το ματς έχασε κάθε ενδιαφέρον. Η Μίλαν έκανε απλά συντήρηση και διαχείριση του σκορ και του χρόνου, με τους οπαδούς της να έχουν στήσει το δικό τους πανηγύρι στις κερκίδες περιμένοντας την απονομή. Μόνο η Σασουόλο προσπάθησε να ώστε να βρει το γκολ της τιμής, αλλά μετά το 60' έχασε την διάθεσή της, παρά το γεγονός ό,τι είχε δοκάρι στο 85' σε μακρινό σουτ.

Ο Ιμπραΐμοβιτς, που ήρθε στο ματς ως αλλαγή προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη κεφαλιά, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Λεάο στην αρχή της φάσης.

Στα τελευταία λεπτά όλοι περίμεναν απλά να ολοκληρωθεί το ματς, που βρήκε νικητές και ξανά πρωταθλητές τους «ροσονέρι» μέσα σε πανδαιμόνιο και τον αναμορφωτή της ομάδας Στέφανο Πιόλι στον 7ο ουρανό, αφού κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.







Την ίδια στιγμή η Ίντερ επικρατούσε 3-0 της Σαμπντόρια στο εξίσου κατάμεστο «Μεάτσα», που οι οπαδοί της είχαν γεμίσει περιμένοντας καλά νέα από την Ρέτζιο Εμίλια, τα οποία όμως δεν ήρθα ποτέ. Τα γκολ από Πέριστς (49') και Κορέα (55', 57) έδωσαν μία ακόμα νίκη στους «νερατζούρι», οι οποίοι όμως παραχώρησαν τον θρόνο που κατέκτησαν πέρυσι στην «αιώνια» αντίπαλό τους.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.