Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Νότιγχαμ Φόρεστ γλίτωσε το κάζο και είναι ένα βήμα πριν την Πρέμιερ Λιγκ!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ γλίτωσε το κάζο και είναι ένα βήμα πριν την Πρέμιερ Λιγκ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/5/2022 00:36
Με τον Σαμπά αποκρούει να τρία πέναλτι στη «ρωσική ρουλέτα», η Νότιγχαμ Φόρεστ κέρδισε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3-2, 1-2 κ.δ. & παρ.) και προκρίθηκε στον τελικό των πλει-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ, όπου θα αντιμετωπίσει την Χάντερσφιλντ (29/5) για μια θέση στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σ’ έναν ημιτελικό που έσπασε καρδιές στο «Σίτι Γκράουντ», η Νότιγχαμ Φόρεστ έδειξε τάσεις αυτοχειρίας απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, καθώς παρά τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς και το προβάδισμα νωρίς στην έδρα της, γνώρισε την ήττα με 2-1 και όλα κρίθηκαν στην ρωσική ρουλέτα. Εκεί όμως είχε «κέρβερο» τον γκολκίπερ Σαμπά, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι και το τελικό 3-2 έστειλε τους «κόκκινους» στον τελικό ανόδου της 29ης Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ». Αντίπαλος της Χάντεσρφιλντ η οποία θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια της να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 1999.

Η ομάδα του Στιβ Κούπερ ήταν ανώτερη στο πρώτο παιχνίδι στο «Μπράμαλ Λέιν», χάνοντας πολλές ευκαιρίες και η νίκη με 2-1, με την ίδια να δέχεται το γκολ στα χασομέρια, έμοιαζε φτωχή εν όψει της σημερινής ρεβάνς. Όλα έδειχναν να ξεκαθαρίζουν όταν στο άνοιξε το σκορ με τον Τζόνσον (19’) στην πρώτη της ευκαιρία, όμως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Οι «λεπίδες», που είχαν μπει καλύτερα στο ξεκίνημα, ισοφάρισαν στο 47’ με τον Γκιμπς-Γουάιτ και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 75’ με τον Φλεκ, οδηγώντας το ματς στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους αλλά όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, αφού ο Όλιβερ θεώρησε μάλλον δικαιολογημένα ότι δεν υπήρξε παράβαση στο 120+1’ σε μονομαχία του Σαμπά με τον Χούριχεϊν.

Ο Κονγκολέζος γκολκίπερ της Νότιγχαμ λίγο έλλειψε να αποδειχθεί μοιραίος αλλά εν τέλει ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στον τελικό, αφού στη ρωσική ρουλέτα έκανε τρεις επεμβάσεις! Αρχικά απέκρουσε τα πρώτα δύο πέναλτι των Νόργουντ και Χούριχειν ενώ οι Τζόνσον, Καφού και Κουκ εκτέλεσαν εύστοχα τα δικά τους πέναλτι κάνοντας το σκορ σε 3-2. Ο Λόλι αν ευστοχούσε θα έστελνε την Νότιγχαμ στον τελικό όμως έστειλε τη μπάλα άουτ και η Σέφιλντ έμεινε ζωντανή. Ωστόσο ο Σαμπά απέκρουσε και το πέναλτι του Γκιμπς-Γουάιτ και οι «κόκκινοι» με συνολικό σκορ 3-2 πήραν την πρόκριση. Χαμός στο φινάλε, με τον κόσμο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο μετατρέποντας τον σε λαοθάλασσα.

Αντίπαλος της στον τελικό της 29ης Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» η Χάντερσφιλντ, η οποία κέρδισε με 2-1 συνολικό σκορ την Λούτον και «σφράγισε» το άλλο εισιτήριο. Τα «τεριέ» διεκδικούν την επιστροφή τους στην Πρέμιερ Λιγκ μετά το 2019 και έχουν προπονητή τον Ισπανό Κάρλος Κόρμπεραν, ο οποίος πριν την Αγγλία δούλεψε στην Κύπρο για την Δόξα Κατωκοπιάς και τον Ερμή Αραδίππου.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.