Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0: Οι «κόκκινοι» αναχαίτισαν το «υποβρύχιο» και έφυγαν για τελικό (videos)

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0: Οι «κόκκινοι» αναχαίτισαν το «υποβρύχιο» και έφυγαν για τελικό (videos)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
27/4/2022 23:50
Η Λίβερπουλ δεν είχε όρεξη για... αστεία και επιβλήθηκε 2-0 της Βιγιαρεάλ στο «Άνφιλντ» στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ παίρνοντας καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.

Την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή ως το τέλος είχε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που είχε εξάλλου τονίσει πως το πάθημα των Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου, έχει γίνει ήδη μάθημα για την Λίβερπουλ.

Κι αν στο πρώτο ημίχρονο η Βιγιαρέαλ άντεξε στην πίεση και γλίτωσε από τοδ οκάρι στο σουτ του Μανέ, στο δεύτερο στάθηκε αρχικά άτυχη με το απίστευτο αυτογκόλ του Εστουπίναν στο 53', ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μανέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που δίνει μεγάλο προβάδισμα στους «κόκκινους» ενόψει της ρεβάνς στο «Μαδριγάλ».

«Σφυροκόπημα» από το ξεκίνημα αλλά το «υποβρύχιο» είχε αντοχές

Όπως ήταν αναμενόμενο η Λίβερπουλ είχε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων «στριμώχνοντας» την Βιγιαρεάλ στο δικό της μισό του γηπέδου, αλλά δυνατώντας αρχικά να πατήσει περιοχή.

Σαλάχ και Ντίας απέιλησαν σε δύο περιπτώσεις από μακριά στέλνοντας τη μπάλα να περάσει πάνω και δίπλα από τα δοκάρια του Ρούλι αντίστοιχα, ενώ η πρώτη πραγματικά μεγάλη φάση ήταν στο 35' όταν Ρόμπερτσον,Αλεξάντερ-Άρνολντ και Σαλάχ «έκρυψαν» τη μπάλα, με το βολέ του Αιγύπτιου ωστόσο να περνάει λίγο άουτ.

Το «υποβρύχιο» έδειχνε πάντως να έχει βάλει δύσκολα στη Λίβερπουλ, ενώ στο 36' ο Λο Σέλσο ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, με την προβολή του ωστόσο να είναι αδύναμη. Στο 41' οι «κόκκινοι» άγγιξαν το γκολ με τον «κεραυνό» του Τιάγκο να «τραντάζει» το δοκάρι του Ρούλι και τελικά το ματς να μένει χωρίς σκορ μετά τα πρώτα 45 λεπτά.



Με ορμή και... τύχη «καθάρισε» σε ένα δίλεπτο η Λίβερπουλ

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με την Λίβερπουλ σταθερά στην επίθεση και την Βιγιαρεάλ να προσπαθεί να κρατήσει. Στο 49' το σημαιάκι σηκώθηκε και το γκολ του Φαμπιάνο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.



Στο 53' όμως ο Χέντερσον σέντραρε από δεξιά, ο Εστουπίνα άλλαξε την πορεία της μπάλα η οποία ξεγέλασε τον Ρούλι και κατέληξε στα δίχτυα, με τους «κόκκινους» να ανοίγουν το σκορ.



Πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει η Βιγιαρεάλ και κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο «Άνφιλντ» ο Μανέ «παραβίασε» ξανά την άμυνά της, υπογράφοντας το 2-0 και βάζοντας για τα... καλά σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους.



Από εκεί και πέρα το ματς ήταν ακόμα πιο πολύ μονόπαντο. Η Λίβερπουλ έφτασε σε τρίτο γκολ στο 64', αλλά αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Φαν Ντάικ (68') και Ντίας (69') για να πετύχει περισσότερα γκολ, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο περιορίστηκε σε διαχείριση του προβαδίσματός της, το οποίο διατήρησε με άνεση, αφού οι Ισπανοί κατέγραψαν μόλις μία τελική στο δεύτερο μέρος (και δύο συνολικά στο ματς έναντι 20 της Λίβερπουλ!), με ένα σουτ του Ντιά να περνάει αρκετά άουτ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον. Άρνολντ (81' Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον. Χέντερσον (72' Κειτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ (72' Ζότα), Ντίας (81' Οριγκί)

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Εστουπινιάν (72' Τριγκέρος). Τσουκουέζε (72' Ντιά), Παρέχο (72' Οριέ), Καπουέ, Κοκλίν (57' Πεντράθα), Λο Σέλσο, Νταντζουμά (86' Αλκάθερ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.