Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απόφαση-σοκ: Τέλος ο Ντάις από την Μπέρνλι μετά από σχεδόν δέκα χρόνια!

Απόφαση-σοκ: Τέλος ο Ντάις από την Μπέρνλι μετά από σχεδόν δέκα χρόνια!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/4/2022 14:40
Παρελθόν από τον πάγκο της Μπέρνλι μετά από σχεδόν δέκα χρόνια αποτελεί ο Σον Ντάις, ο οποίος απολύθηκε από τη διοίκηση οχτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ!

Σοκ στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον μακροβιότερο προπονητή αυτήν τη στιγμή στο πρωτάθλημα, Σον Ντάις να βλέπει την πόρτα της εξόδου από τη διοίκηση της Μπέρνλι. Ο Άγγλος τεχνικός βρίσκονταν στον πάγκο των «κλάρετς» από τον Οκτώβριο του 2012 και αποτελούσε τον αναμορφωτή της, αφού ήταν αυτός που την οδήγησε πίσω στην Πρέμιερ Λιγκ και παρά το περιορισμένο μπάτζετ όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να τη διατηρήσει στην κατηγορία. Μάλιστα τη σεζόν 2017-18 οδήγησε την ομάδα στην 7η θέση και την έβγαλε στην Ευρώπη, όπου αποκλείστηκε στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ από τον Ολυμπιακό.

Η φετινή σεζόν δεν εξελίσσεται καλά για την Μπέρνλι, η οποία το Σάββατο ηττήθηκε με 2-0 από την Νόριτς και βρίσκεται στο -4 από την 17η Έβερτον, οχτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Μπέρνλι, Άλαν Πέις: «ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση αλλά νιώσαμε ότι χρειάζεται μια αλλαγή».

Εκτός από τον Ντάις «ξηλώθηκε» και όλο το προπονητικό τιμ, αφού παρελθόν αποχώρησαν ο βοηθςό Ίαν Γόαν, ο κόουτς Στιβ Στόουν και ο προπονητής τερματοφυλάκων Μπίλι Μέρσερ.

Ο προπονητής της Under23, Μάικ Τζάκσον θα αναλάβει καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή στο παιχνίδι της Κυριακής με την Γουέστ Χαμ ενώ ο σύλλογος δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή. Όλα αυτά οχτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος!

«Κανείς δεν το περίμενε»


Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρώην μέσου της Μπέρνλι, Πολ Γουέλερ: «Είναι τεράστια νέα, κανείς δεν τα περίμενε πραγματικά. Έχει την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου για τόσο καιρό, οπότε το να το κάνει τόσο αργά στη σεζόν είναι μια πραγματικά μεγάλη έκπληξη.Το να το κάνεις τόσο αργά μέσα στην εβδομάδα σημαίνει ότι το αφήνεις πολύ σφιχτό γιατί υπάρχει ένας τεράστιος αγώνας εναντίον της Γουέστ Χαμ την Κυριακή. Απομένουν οκτώ μεγάλα παιχνίδια και χρειαζόμαστε κάποιον εκεί γρήγορα».

Ο Γουέλερ πρόσθεσε: «Ο Σον χρειάστηκε να δεχτεί την απόλυτη τιμωρία. Αυτό που έχει κάνει στη Μπέρνλι είναι απίστευτο, το έχει κάνει με περιορισμένο [προϋπολογισμό]. Δεν έχει υποστηριχθεί από κανέναν από τους προέδρους οικονομικά όπως άλλοι προπονητές της Premier League. Ήταν μια πραγματικά δύσκολη σεζόν και νομίζω ότι γι' αυτό όλοι είναι τόσο έκπληκτοι επειδή οι οπαδοί τον αγαπούν.Παρόλο που δυσκολευόμαστε, βρισκόμαστε στον πάτο και μοιάζει με υποβιβασμό, οι οπαδοί της Μπέρνλι ήταν ακόμα πιστοί σε αυτόν».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.