Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόνφερενς Λιγκ: Πήρε εκδίκηση η Ρόμα, στους «4» μαζί με Λέστερ και Φέγενορντ (video)

Κόνφερενς Λιγκ: Πήρε εκδίκηση η Ρόμα, στους «4» μαζί με Λέστερ και Φέγενορντ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/4/2022 00:05
Η Ρόμα με χατ-τρικ του Τζανιόλο διέλυσε με 4-0 την Μπόντο Γκλιμτ στο «Ολίμπικο», κέρδισε για πρώτη φορά τους Νορβηγούς μετά από τέσσερα παιχνίδια φέτος και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ όπου θα παίξει με την Λέστερ. Οι «αλεπούδες» κέρδισαν με ανατροπή (2-1) την Αϊντχόβεν στην Ολλανδία και θα τεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο για μια θέση στον τελικό. Από την άλλη, η Φέγενορντ νίκησε με 3-1 την Σλάβια στην Πράγα και θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ, η οποία άφησε εκτός τον ΠΑΟΚ με δύο νίκες.

Ρόμα – Λέστερ και Φέγενορντ – Μαρσέιγ είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Κόνφερενς Λιγκ όπως προέκυψαν από τις σημερινές ρεβάνς της προημιτελικής φάσης.

Πήρε εκδίκηση η Ρόμα και ο Μουρίνιο επιστρέφει στην Αγγλία


Η τρομερή Μπόντο Γκλιμτ πλήγωσε όσο καμία άλλη το γόητρο της Ρόμα και του Ζοζέ Μουρίνιο τη φετινή σεζόν, διαλύοντας με 6-1 τους «τζιαλορόσι» στη φάση των ομίλων ενώ απέσπασε και ισοπαλία 2-2 στη ρεβάνς του «Ολίμπικο». Η κλήρωση που έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στα προημιτελικά έδωσε στους Ιταλούς μια ιδανική ευκαιρία για εκδίκηση, αλλά οι Ρωμαίοι τα… θαλάσσωσαν στο πρώτο ματς, γνωρίζοντας ήττα με ανατροπή (2-1) στην Νορβηγία. Η ρεβάνς όμως ήταν διαφορετική υπόθεση, με την Ρόμα να διαλύει με 4-0 την Μπόντο και να προκρίνεται πανηγυρικά στα ημιτελικά της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Το χορό των γκολ άνοιξε μόλις στο 5’ ο Έιμπραχαμ και έγινε μόλις ο 3ος παίκτης της Ρόμα από το ξεκίνημα του αιώνα που φτάνει τα 24 γκολ σε μια σεζόν. Τη σκυτάλη πήρε ο Τζανιόλο, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (23’, 29’, 49’) και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ρόμα, η οποία στα ημιτελικά θα παίξει απέναντι στην Λέστερ κι έτσι ο Ζοζέ Μουρίνιο θα επιστρέψει στην Αγγλία, αντιμετωπίζοντας τον άλλοτε βοηθό του στην Τσέλσι, Μπρένταν Ρότζερς.

Για πρώτη φορά σε ημιτελικά η Λέστερ


Λέστερ και Αϊντχόβεν είχαν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 στην Αγγλία, με τις «αλεπούδες» να είναι αυτές που πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά μετά τη νίκη με ανατροπή (2-1) στην Ολλανδία. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να σπαταλούν από μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτο. Η Αϊντχόβεν προειδοποίησε ξανά με σουτ του Ζούνιορ στο 25’ και η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού δύο λεπτά μετά ένα τραγικό λάθος του Τίλεμανς επέτρεψε στον Ζάχαβι να σκοράρει με πλασέ από τα πλάγια της περιοχής.

Η συνέχεια άνηκε στην Λέστερ, η οποία πίεσε ασφυχτικά τους γηπεδούχους, έφτιαξε αρκετές φάσεις, όπως το χαμένο τετ-α-τετ του Ντάκα στο 62’, και αφού γλίτωσε το 2-0 στο 74’ σε μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σανκαρέ, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 77’ με σουτ του Μάντισον έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Πέρεθ. Η Λέστερ δεν έμεινε εκεί, «άγγιξε» το 2-1 στο 83’ με τον Πέρεθ και τελικά βρήκε το γκολ της ανατροπής με πλασέ του Περέιρα στο 88’. Η Λέστερ υπερασπίστηκε το 2-1 ως το φινάλε και θα παίξει σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.



«Λύγισε» την Σλάβια στην Πράγα η Φέγενορντ


Σλάβια Πράγας και Φέγενορντ πρόσφεραν άλλο ένα «χορταστικό» ματς μετά το 3-3 του πρώτου αγώνα στην Ολλανδία αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προκρίθηκαν στα ημιτελικά μετά τη νίκη με 3-1 στην τσεχική πρωτεύουσα.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ντέσερς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος των γηπεδούχων, βγήκε σε τετ-α-τετ και δεν αστόχησε, ανοίγοντας πολύ νωρίς το σκορ. Η απάντηση της Σλάβια ήταν σχεδόν άμεσα, καθώς στο 14’, μετά από τραγικό λάθος γύρισμα του Κοκτσού, ο Τραορέ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, προσπέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και έκανε το 1-1. Τα λάθη δεν σταμάτησαν όμως, αφού στο 59’ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έκανε λάθος πάσα θυμίζοντας τον Μεντί στο πρώτο ματς της Τσέλσι με την Ρεάλ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντέσερς για το 2-1 της Φέγενορντ.

Τη χαριστική βολή στην Σλάβια έδωσε ο Σινιστέρα, ο οποίος ξέφυγε από τους αμυντικούς των Τσέχων και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-1, φτάνοντας τα 5 γκολ σε 9 ματς. Στο 81’ ο Ντέσερς αστόχησε σε τετ-α-τετ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το χατ-τρικ αλλά μικρή σημασία έχει για τους Ολλανδούς, που θα παίξουν με την Μαρσέιγ στα ημιτελικά για μια θέση στον τελικό των Τιράνων.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.