Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το «κύκνειο άσμα»… μιας μεγάλης αρχής

Το «κύκνειο άσμα»… μιας μεγάλης αρχής

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/2/2013 14:26
Προφητικός αποδείχθηκε τελικώς ο χρυσός κύκνος στη φετινή εμφάνιση της Σουόνσι, καθώς η ομάδα κατακτώντας το Λιγκ Καπ απέναντι στη Μπράντφορντ, έγραψε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της, πηγαίνοντας… κόντρα στο μύθο που θέλει τους κύκνους να τραγουδούν το πιο όμορφο τραγούδι τους λίγο πριν φύγουν για τον άλλον κόσμο. Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος

Και αυτό διότι η φετινή Σουόνσι του Μίκαελ Λάουντρουπ… έχει ζωή, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους πάντες με το ποδόσφαιρο που αποδίδει, με αποτέλεσμα να δείχνει ότι κάτι μεγάλο γεννιέται στον σύλλογο. Και αυτό δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί καλύτερα από την κατάκτηση του πρώτου της μεγάλου τίτλου από την ημέρα ίδρυσης της, δίνοντας έτσι μία… γερή απάντηση προς όλους όσους την υπολόγιζαν τον Αύγουστο ήδη στην δεύτερη κατηγορία από την επόμενη σεζόν.

Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τα… ρέστα από τους bookmakers οι οποίοι συγκατέλεγαν την Σουόνσι στα «καυτά» φαβορί για τον υποβιβασμό στη Τσάμπιονσιπ. Η αποχώρηση του αναμορφωτή της ομάδας Μπρένταν Ρότζερς το καλοκαίρι για τα «μάτια» της Λίβερπουλ καθώς και οι φυγές αρκετών «κλειδιών» την περσινής πετυχημένης σεζόν, όπως οι Τζο Άλεν και Σκοτ Σινκλέρ, προϊδέαζαν ότι δύσκολα η ομάδα θα μπορούσε να παραμείνει για μία ακόμη σεζόν στα «σαλόνια» της Πρέμιερ.

Το «κύκνειο άσμα»… μιας μεγάλης αρχής
Η αντικατάσταση του Ρότζερς με το μεγάλο –ποδοσφαιρικά- όνομα του Μίκαελ Λάουντρουπ ο οποίος δεν είχε δείξει έως το καλοκαίρι περγαμηνές μεγάλου προπονητή, καθώς και η «επούλωση» των κενών στο ρόστερ με παίκτες αμφιβόλου αξίας για τέτοιο επίπεδο όπως οι Μίτσου, Τσίκο Φλόρες, Ντε Γκούσμαν και Πάμπλο Ερνάντεζ, έδειχναν ότι δύσκολα η ομάδα θα μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ωστόσο οι πρώτες απαντήσεις δόθηκαν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική στη Πρέμιερ, με την Σουόνσι να «αλώνει» το «Λόφτους Ρόουντ» της ΚΠΡ με 5-0, ενώ η συνέχεια αποδείχθηκε εξίσου λαμπερή, με τους «κύκνους» να βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας παίζοντας μάλιστα ελκυστικό ποδόσφαιρο, με τις νέες μεταγραφές να αποδεικνύονταν αγώνα με αγώνα λίρα εκατό!

Μάλιστα η κίνηση του Λάουντρουπ να αφήσει στον πάγκο τον περσινό πρώτο σκόρερ της ομάδας, Γκρέιαμ και να τοποθετήσει τον χαφ Μίτσου στην κορυφή της επίθεσης, αποδείχθηκε… χρυσή, καθώς ο Ισπανός άσος δικαίωσε τον προπονητή του με αποτέλεσμα να μετρά ήδη 15 γκολ στη Πρέμιερ φέτος, ανεβάζοντας παράλληλα τις μετοχές του στα ύψη, όταν στη Σουόνσι στοίχησε μόλις 2 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει από τη Ράγιο Βαγεκάνο το καλοκαίρι!

Το παρατσούκλι «Σουανσιλόνα» δεν άργησε να κολλήσει πάνω στο δημιούργημα του Μίκαελ Λάουντρουπ το οποίο έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία για την φετινή σεζόν, καθώς η ομάδα βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 9η θέση, 13 βαθμούς μακριά από την παραμονή και 11 από την 4η θέση, ενώ η χθεσινή επικράτηση της στον τελικό του Λιγκ Καπ, εκτός από τον πολυπόθητο τίτλο, απόφερε το εισιτήριο για την Ευρώπη μέσω το Γιουρόπα Λιγκ την επόμενη σεζόν.

Πλέον μέλημα για την Σουόνσι είναι να κοιτάξει μπροστά. Το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό καθώς της παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία να καταξιωθεί στο μεγαλύτερο επίπεδο του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Με τον Λάουντρουπ στο «τιμόνι», εφόσον παραμείνει στον σύλλογο (ακούγονται φήμες για Ρεάλ!), και με τις κατάλληλες «πινελιές» το καλοκαίρι, οι «κύκνοι» θα έχουν αρκετές πιθανότητες να ζήσουν και άλλα, ίσως και ακόμη μεγαλύτερα «παραμύθια» από το χθεσινό που ολοκληρώθηκε στο «Γουέμπλει».

Υ.Σ Η φετινή πορεία της Μπράντφορντ ως τον τελικό είναι άξια σεβασμού και αναγνώρισης, δείχνοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι ο κάθε «Δαβίδ» στο Αγγλικό ποδόσφαιρο εάν έχει πίστη, θέληση και σθένος μπορεί να φτάσει στην καταξίωση. Και μπορεί το τρόπαιο να μην ήρθε, ωστόσο η πορεία της ομάδας ως τον τελικό κατάφερε να σβήσει αρκετά από τα οικονομικά χρέη του συλλόγου, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κέρδος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου ακόμα και ιστορικές ομάδες όπως η Ρέιντζερς και η Πόρτσμουθ δεν αποτέλεσαν εξαίρεση στο… κύμα που αποκαλείται οικονομική κρίση.

Μοναδική ίσως απώλεια από όλη αυτή τη μαγική της πορεία είναι η όλη λάμψη που «τύφλωσε» τους παίκτες, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίστουν από τον πρωταρχικό στόχο της ομάδας, o οποίος δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Λιγκ 1. Και αυτό φάνηκε περίτρανα, καθώς μετά την μεγάλη νίκη της απέναντι στην Άρσεναλ, άρχισε η… κατρακύλα στο πρωτάθλημα η οποία την έφερε πλέον από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι-οφ, στην 11η θέση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.