Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: «Έκλεισαν» τα 5 αφρικανικά εισιτήρια με τον Σαλάχ να μένει εκτός - Στα μπαράζ της Ασίας τα ΗΑΕ (video)

Μουντιάλ 2022: «Έκλεισαν» τα 5 αφρικανικά εισιτήρια με τον Σαλάχ να μένει εκτός - Στα μπαράζ της Ασίας τα ΗΑΕ (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
30/3/2022 01:42
Κάτοχο βρήκαν τα πέντε εισιτήρια της Αφρικής για την τελική φάση του Μουντιάλ 2022, με τις Σενεγάλη, Γκάνα και Καμερούν να παίρνουν «δραματικές» προκρίσεις, ενώ τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσαν Μαρόκο και Τυνησία. Γνωστό έγινε επίσης το ζευγάρι του μπαράζ από την ασιατική ζώνη, όπου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αντιμετωπίσουν την Αυστραλία.

Η Σενεγάλη του Σάντιο Μανέ «πίκρανε» ξανά την Αίγυπτο του Μο Σαλάχ, αφού σχεδόν δύο μήνες μετά το Κόπα Άφρικα, όπου την νίκησε στα πέναλτι στον τελικό της διοργάνωσης κατακτώντας το τρόπαιο, την απέκλεισε και από την τελική φάση του Μουντιάλ.

Οι Σενεγαλέζοι με γκολ του Ντία στο 3ο μόλις λεπτό, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, όπου είχε ηττηθεί με 1-0, με το σκορ να αμην αλλάζει ως το τέλος της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και το ματς να οδηγείται στα πέναλτι.

Εκεί οι «Φαραώ» ήταν εξαιρετικά άστοχοι αφού δεν βρήκαν δίχτυα σε τρεις από τις πέντε εκτελέσεις, με τον Σαλάχ να είναι ανάμεσα σε όσους αστόχησαν, σε αντίθεση με τον Σάντιο Μανέ που σκόραρε στο τελευταίο πέναλτι, στέλνοντας την Εθνική του ομάδα στο Κατάρ.

Φινάλε «θρίλερ» είχε το ματς της Αλγερίας με το Καμερούν που κρίθηκιε στην παράταση. Τα «λιοντάρια» ισοφάρισαν το σκορ της ήττας τους στο πρώτο ματς (0-1), αφού προηγήθηκαν στο 22' με τον Τσούπο Μότινγκ «παγώνοντας» τους γηπεδούχους.

Το σκορ έμεινε ως το τέλος με το ματς να οδηγείται στην παράταση και τους Αλγερινούς να «αγκαλιάζουν» την πρόκριση στο 118', όταν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Τουμπά, πριν έρθει το «έμφραγμα» στο 120'+4' με τον Εκαμπί να σκοράρει για το 1-2 στέλνοντας το Καμερούν στο Μουντιάλ.Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι, η Γκάνα πήρε την πρόκριση μέσα στη Νιγηρία, εκμεταλλευόμενη τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, που είναι ακόμα σε ισχύ στα προκριματικά της Αφρικής.

Το γκολ του Παρτέι στο 10' έδωσε μεγάλο προβάδισμα στους Γκανέζους, που παρ' ότι ισοφαρίστηκαν με πέναλτι του Εκόνγκ στο 22' κράτησαν το 1-1 ως το τέλος και σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία του πρώτου ματς προκρίθηκαν στο Μουντιάλ, εξαγριώνοντας τους οπαδούς των γηπεδούχων που εισέβαλαν στο γήπεδο και ακολούθησαν επεισόδια.



Από εκεί και πέρα η Τυνησία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με το Μάλι εντός έδρας και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη της μς 1-0 στο πρώτο ματς πήρε την πρόκρισης, ενώ το Μαρόκο είχε εύκολο έργο μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα με την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εκτός έδρας.

Οι Μαροκινοί δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους, αφού προηγήθηκαν 4-0 πετυχαίνοντας δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Ουνάχι (21', 54), Τισουνταλί (45'+7') και Χακίμι (69'), πριν ο Μαλάνγκο σημειώσει το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Βγήκε το μπαράζ στην Ασία

Τα Ηνωμμένα Αραβικά Εμιράτα, με γκολ του Χαρίμπ Αμπντάλα Σουχαΐ (54') επικράτησαν 1-0 της Νότιας Κορέας που είχε ήδη προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ και «καπάρωσαν» την 3η θέση του 1ου προκριματικού ομίλου.

Άφησαν έτσι πίσω τους Ιράκ και Λίβανο που περίμεναν «στραβοπάτημά» τους και ήθελαν ταυτόχρονα δικές τους νίκες, που δεν ήρθαν ποτέ αφού οι Ιρακινοί «κόλλησαν» στο 1-1 με την Συρία και οι Λιβανέζοι ηττήθηκαν 2-0 εντός έδρας από το Ιράν.

Ο μονός αγώνας μπαράζ θα διεξαχθεί στην Ντόχα στις 7 Ιουνίου και ο νικητής θα συμμετάσχει στα διηπειρωτικά playoffs (13 ή 14 Ιουνίου) κόντρα στον 5ο του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής, με έπαθλο μία θέση στο Κατάρ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.