Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Ρωσία θέλει να φύγει από την UEFA και να ενταχθεί στην ασιατική ομοσπονδία

Η Ρωσία θέλει να φύγει από την UEFA και να ενταχθεί στην ασιατική ομοσπονδία

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
28/3/2022 20:41
Σκέψεις να αποχωρήσουν οριστικά από τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα φαίνεται πως κάνουν στην Ρωσία. Ο αποκλεισμός των ρωσικών συλλόγων και εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA, που επικυρώθηκε και από το CAS, έχει βάλει τους ανθρώπους της ρωσικής ομοσπονδίας στη διαδικασία να σκέφτονται μία «ριζοσπαστική» λύση.

Συμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Championat» η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την UEFA και ένταξης στην AFC (Ασιατική Ομοσπονδία), εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως η χώρα εκτείνεται και στις δύο Ηπείρους.

Αν το αίτημα γίνει αποδεκτό σημαίνει πως η Εθνική Ρωσίας θα παίζει πλέον στα προκριματικά της Ασίας για το Μουντιάλ, ενώ οι σύλλογοί της αντίστοιχα στο αστιατικό Champions League.

Θα πρόκειται επίσης για την πρώτη μεταπήδηση εθνικής ομάδας σε άλλη ζώνη προκριματικών μετά από εκείνη της Αυστραλίας το 2008 από την Ωκεανία στην Ασία, ενώ μεταξύ των δύο συνομοσπονδιών (AFC-UEFA), το 1990 το Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει το αντίθετο δρομολόγιο, προσχωρώντας στην UEFA.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.