Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Η Λυών «άλωσε» το «Ντραγκάο» και η Άιντραχτ το «Βιγιαμαρίν» (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Η Λυών «άλωσε» το «Ντραγκάο» και η Άιντραχτ το «Βιγιαμαρίν» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/3/2022 22:09
Η Λυών με γκολ του Πακέτα κέρδισε με 1-0 την Πόρτο στο «Ντραγκάο» και απέκτησε σκορ πρόκρισης για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η Άιντραχτ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Μπέτις και έχει τον πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πρώτο λόγο στα δύο πρώτα παιχνίδια για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, με τις Λυών και Άιντραχτ να επικρατούν των Πόρτο και Μπέτις αντίστοιχα.

Στο «Ντραγκάο», η Λυών κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 επί της Πόρτο έχοντας και σύμμαχο το VAR. Το παιχνίδι δεν είχε γρήγορο τέμπο στο πρώτο μέρος όμως οι δύο ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Η Λυών απείλησε πρώτη με κεφαλιά του Ντεμπελέ στο 11’, ενώ δευτερόλεπτα μετά η Πόρτο «άγγιξε» το γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Βιτίνια αλλά ο Λόπες έδιωξε με το ένα χέρι. Στο 13’ το σουτ του Ματέους πέρασε πάνω από τα δοκάρια της γαλλικής εστίας, ενώ στο 32’ ο Λόπες έκανε νέα επέμβαση σε σουτ του Πέπε. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε στην Λυών, με τον Εκαμπί να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Κονσεϊσάο πέρασε τον Σεμέδο αντί του τραυματία Πέπε και ο στόπερ που ανήκει στον Ολυμπιακό είχε ευθύνη στο γκολ που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι στο 57’ αφού κράτησε onside τον Ντεμπελέ, κι αυτός έδωσε πάρε-βάλε στον Πακετά, ο οποίος δε λάθεψε με σουτ από θέση βολής. Η Λυών είχε μπει καλύτερα στο δεύτερο μέρος και πριν το γκολ είχε προειδοποιήσει με δύο καλά σουτ του Ντεμπελέ (50’, 52’) που πέρασαν ελάχιστα άουτ και άλλο ένα με τον Πακετά (54’) που υποχρέωσε σε επέμβαση τον Κόστα.

Μετά το γκολ, η Πόρτο κέρδισε μέτρα στο παιχνίδι αλλά δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 83’ το πλασέ του Μαρτίνεθ από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ δύο λεπτά μετά ο Γκαλένο δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά από τη μικρή περιοχή, δεχόμενος πίεση από την αντίπαλη άμυνα.

Η Λυών κράτησε εν τέλει το 1-0 ως το τέλος, έχοντας σύμμαχο το VAR, αφού στο 64’ ο διαιτητής είδε το βίντεο και πήρε πίσω το πέναλτι που καταλόγισε στους γηπεδούχους, ενώ στις καθυστερήσεις ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ του Εμπεμπά.

Στο άλλο παιχνίδι, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε με 2-1 της Μπέτις στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» κι έχει τον πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς στην έδρα της.

Και τα τρία γκολ του αγώνα σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, με τους Γερμανούς να ανοίγουν το σκορ στο 14’ με τυχερό γκολ του Κόστιτς, καθώς ο Σέρβος επιχείρησε σέντρα από τα αριστερά αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Μπράβο. Η Μπέτις βγήκε μπροστά και ισοφάρισε στο 30’ με ωραίο σουτ του Φεκίρ εντός περιοχής αλλά η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 32’ ο Γκονζάλες «πούλησε» τη μπάλα στον Λίνστρομ, αυτός απέφυγε τον Ισπανό και έδωσε πάρε-βάλε στον Καμάντα για το 2-1.

Η Μπέτις προσπάθησε να αντιδράσει αλλά άφηνε μεγάλα κενά στα μετόπισθεν και η Άιντραχτ είχε κλασσικές ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ που θα την έφερνε με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά. Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ο Μπράβο, ο οποίος στο 52’ απέκρουσε πέναλτι του Μπορέ ενώ στη συνέχεια νίκησε σε δύο τετ-α-τετ τον Κολομβιανό (64’, 67’). Άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ είχε ο Κόστιτς, ο οποίος στο 57’ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 90+3’ το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση αποκρούστηκε από τον Χιλιανό γκολκίπερ, ο οποίος κράτησε «όρθια» την ομάδα του.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.