Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ινφαντίνο: «Με Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια οι Αφρικανοί δεν θα περνούν τη Μεσόγειο για μια καλύτερη ζωή»

Ινφαντίνο: «Με Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια οι Αφρικανοί δεν θα περνούν τη Μεσόγειο για μια καλύτερη ζωή»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
26/1/2022 18:29
Σε δηλώσεις που κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου προχώρησε ο Τζιάνι Ινφαντίνο κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου της Ευρώπης που έλαβε χώρα στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της FIFA προκειμένου να επιχειρηματολογήσει για την ιδέα της διεξαγωγής Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, υπογράμμισε ότι θα αποτελέσει κι έναν τρόπο για να σταματήσουν οι μετανάστες να αφήνουν τις χώρες της Αφρικής για να μετακομίσουν στην Ευρώπη, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στις ζωές τους.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

Αυτό το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το αν θέλουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, αλλά με το τι θέλουμε να κάνουμε για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Αν σκεφτούμε τον υπόλοιπο πλανήτη και τη μεγάλη πλειονότητα της Ευρώπης, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε τι φέρνει το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία, ελπίδα, εθνικές ομάδες. Δεν μπορούμε να πούμε στον υπόλοιπο κόσμο δώστε μας τα λεφτά σας, δώστε μας έναν καλό παίκτη αν έχετε, αλλά δείτε μας στην τηλεόραση

Πρέπει να τον συμπεριλάβουμε. Πρέπει να βρούμε τρόπους να εντάξουμε όλον τον πλανήτη και να δώσουμε ελπίδα στους Αφρικανούς, ώστε να μη χρειάζεται να διασχίσουν τη Μεσόγειο ώστε να βρουν μια καλύτερη ζωή, αλλά πιθανότερα το θάνατο στη θάλασσα. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες, να δώσουμε αξιοπρέπεια. Όχι μέσω φιλανθρωπίας, αλλά επιτρέποντας στον υπόλοιπο κόσμο να συμμετάσχει. Ίσως το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια να μην είναι η απάντηση. Το συζητάμε.


Η εισήγηση πάντως του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν ήταν θετική:

«Το Συμβούλιο αμφισβητεί την ορθότητα του πλάνου που τίθεται υπό εξέταση από τη FIFA για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Θεωρεί ότι μια τέτοια αλλαγή θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γι' αυτό τόσο η UEFA, όσο και οι ευρωπαϊκές λίγκες αντιτίθενται σε αυτό το πρότζεκτ. Ενδέχεται να βλάψει επίσης ολόκληρο το αθλητικό οικοσύστημα, κάνοντας δύο βασικά παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να ανταγωνίζονται για τηλεοπτική κάλυψη και κατά συνέπεια οικονομική υποστήριξη».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.