Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φαν’τ Σχιπ: «Η Σουηδία είναι ξεκάθαρα το φαβορί, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε»

Φαν’τ Σχιπ: «Η Σουηδία είναι ξεκάθαρα το φαβορί, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/10/2021 19:11
Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ χαρακτήρισε ως τελικό το παιχνίδι με την Σουηδία, παραδέχτηκε πως οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί του αγώνα, όμως πρόσθεσε πως η Ελλάδα απέδειξε στο ματς της Αθήνας πως μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι τους και τόνισε πως θέλει να δει την ίδια πίστη για αποτέλεσμα που είχαν οι Έλληνες διεθνείς στο ματς του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό (12/10) αγώνα με την Σουηδία στην Στοκχόλμη:

Το γεγονός πως μας βολεύει περισσότερο να είμαστε το αουτσάιντερ: «Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν σκεφτόμαστε ότι είμαστε το αουτσάιντερ. Θέλουμε να παίξουμε, να κερδίσουμε και για να τα καταφέρουμε πρέπει να επιτεθούμε και να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που πιθανόν αφήσουν οι Σουηδοί. Και η Σουηδία θέλει πάρα πολύ τους τρεις βαθμούς για να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου, γιατί θα κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Και εμείς με νίκη κάνουμε μεγάλο βήμα. Δεν αλλάζει κάτι και δεν σκέφτομαι ότι είμαστε το αουτσάιντερ. Προετοιμαζόμαστε πολύ καλά, όπως κάναμε και στο παιχνίδι του Σεπτεμβρίου. Ξέρουμε ότι είναι διαφορετικό παιχνίδι, παίζουμε εκτός, το γήπεδο θα είναι γεμάτο, αλλά θα είναι πρόκληση για τους παίκτες το γεγονός ότι παίζουν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα εδώ».

Για τα στοιχεία δημιουργίας και αποτελεσματικότητας που λείπουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αν θα δούμε κάτι διαφορετικό: «Πάντα λέμε ότι λειτουργούμε ως ομάδα. Έχουμε καλό ομαδικό πνεύμα και πρέπει να το κάνουμε μαζί. Δεν έχουμε παίκτες που είναι σταρ σε ομάδες υψηλότατου επιπέδου, όμως έχουμε παίκτες ομάδας και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα παιχνίδια».Αν ματσάρει καλά η Ελλάδα στο στυλ παιχνιδιού της Σουηδίας: «Αν ο κόσμος ακολουθεί την ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια, η νίκη με την Σουηδία δεν ήρθε από τύχη. Χτίζουμε μια ομάδα με καλούς νεαρούς παίκτες που έχουν μεγάλο μέλλον μπροστά τους. Δείξαμε και σε άλλα παιχνίδια ότι έχουμε ποιότητα, ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Αυτό το κάναμε με την Σουηδία. Ίσως η νίκη αυτή να φάνηκε περισσότερο στον κόσμο διότι η Σουηδία προέρχονταν από καλό Euro, αλλά το δείξαμε και σε άλλα παιχνίδια. Οι απαιτήσεις είναι ψηλές για το αυριανό παιχνίδι, θέλουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα αλλά σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει. Είναι τελικός και στους τελικούς τα πάντα μπορούν να γίνουν. Είδαμε στο Nations League πως ανατρέπονται τα σκορ. Έχουμε καλούς παίκτες, καλή ομάδα και κόντρα στην Σουηδία θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ξανά».

Με τι θα είναι χαρούμενος και τι θέλει να ξαναδεί από το πρώτο παιχνίδι: «Την πίστη για το αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε άσχημα σε εκείνο το ματς αλλά μετά το πρώτο 15’ ανακάμψαμε και αρχίσαμε να δημιουργούμε ευκαιρίες. Δείξαμε ότι είμαστε ικανοί να παίξουμε και να κερδίσουμε απέναντι σε μια ομάδα κόντρα στην Σουηδία. Θέλουμε να δούμε το ίδιο».

Το αν θα επηρεάσει το στυλ παιχνιδιού το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι τελικός: «Δεν θα επηρεάσει το στυλ παιχνιδιού. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για να πάρουμε αποτέλεσμα και αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ίσως πρέπει να προσαρμόσουμε κάποια πράγματα, αλλά η προσέγγιση είναι η ίδια. Θέλουμε να κερδίσουμε και θέλουμε να το κάνουμε με τον τρόπο που νομίζουμε ότι πρέπει να γίνει. Αυτό είναι το πλάνο. Οι παίκτες το κάνουν αυτό, εφαρμόζουν αυτά που τους ζητάμε στο γήπεδο. Είναι σαφές ότι πρέπει να βρεθούμε στα καλύτερα μας. Η Σουηδία είναι ξεκάθαρα το φαβορί, παίζει εντός, είναι σε υψηλότερη στην κατάταξη της FIFA από εμάς, αλλά δείξαμε τον Σεπτέμβριο ότι μπορούμε να κερδίσουμε και ελπίζω να το κάνουμε πάλι».

Γιατί ο προπονητής της Σουηδίας αποκάλυψε την ενδεκάδα πριν το ματς, κάτι που δεν έχει κάνει στο παρελθόν: «Αυτή η ερώτηση πρέπει να γίνει στον Σουηδό προπονητή. Είναι η επιλογή του. Συμβαίνει κάποιες φορές. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Για εμάς είναι ξεκάθαρο τι ενδεκάδα θα χρησιμοποιήσει, αυτό μόνο. Εμείς κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα και αύριο θα ανακοινώσουμε τη δική μας ενδεκάδα».

Για την απουσία των Ζέκα και Τζαβέλλα: «Είναι έμπειροι παίκτες. Ο Ζέκα έπαιξε στο παιχνίδι της Αθήνας, αλλά δείξουμε ότι και με απουσίες παικτών στο κέντρο όπως οι Ζέκα, Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, έχουμε άλλους παίκτες που βγαίνουν μπροστά. Ο Σιώπης έκανε πολύ καλή δουλειά στο προηγούμενο ματς στη θέση του Ζέκα. Έδειξε ότι μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά. Ο Τζαβέλλας είναι πολύ έμπειρος κεντρικός αμυντικός, αλλά έχουμε και άλλους παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν.

Αν θα αναθεωρήσει το σχηματικό με τα τρία στόπερ μετά την απουσία του Τζαβέλλα: «Έχουμε παίκτες για να παίξουν με τον τρόπο που παίξαμε από το ξεκίνημα. 4-3-3. Είναι πιθανό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την εξέλιξη του Μαυροπάνου και του Χατζηδιάκου, οι οποίοι έχουν δείξει ότι μπορούν να σταθούν στο ίδιο επίπεδο. Θα δούμε πως θα παίξουμε».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.