Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιλ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Της πήρε τον άερα και το Σούπερ Καπ!

Λιλ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Της πήρε τον άερα και το Σούπερ Καπ!

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
1/8/2021 23:05
Η Λιλ νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Μπλούμφιλντ» του Τελ Αβίβ και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Σούπερ Καπ Γαλλίας.

Το «χρυσό» γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση σημείωσε ο Ξέκα στο 45' με πολύ δυνατό σουτ το οποίο νίκησε τον Κέιλορ Νάβας.

Στο ντεμπούτο του στην άκρη του πάγκου της ομάδας του γαλλικού Βορρά, ο Ζοσελίν Γκουρβενέκ κατάφερε να οδηγήσει τους «λιλουά» στο συγκεκριμένο τίτλο τον οποίο δεν είχαν καταφέρει να κατακτήσουν ποτέ στο παρελθόν. Στον αντίποδα οι Παριζιάνοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, έχοντας πάντως τη δικαιολογία ότι απουσίαζαν πολλοί ποδοσφαιριστές τους και κυρίως τα μεγάλα αστέρια όπως είναι οι Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Σέρχιο Ράμος και Ντοναρούμα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, από τα πρώτα λεπτά η Λιλ έδειξε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι κι απείλησε στο 5' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουράκ Γιλμάζ.

Λίγο αργότερα ξανά ο Τούρκος βρέθηκε απέναντι στο Νάβας αλλά δεν πλάσαρε καλά. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο προσπαθούσε να γίνει απειλητική από δεξιά με τον Χακίμι, αλλά ο Μαροκινός έμοιαζε απελπιστικά μόνος.

Ένα καλό σουτ του Ντράξλερ που αποκρούστηκε από τον Λέο Ζαρντίμ, αποτέλεσε τη μοναδική καλή στιγμή των κυπελλούχων Γαλλίας στο πρώτο μέρος.

Όλα έδειχναν ότι οι δύο φιναλίστ θα πήγαιναν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως στο 45' ο «κεραυνός» του Ξέκα νίκησε τον Νάβας για το 1-0.

Στην επανάληψη η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε πιο επιθετική. Πήρε τον έλεγχο και την κατοχή, όμως την ίδια στιγμή οι πρωταθλητές Γαλλίας έκαναν αυτό που τους αρέσει περισσότερο. Αμύνονταν.

Στο 89' ο Βαϊνάλντουμ ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον Ζαρντίμ.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Λιλ να υποχρεώνει την Παρί σε νέο κάζο και να γράφει ιστορία, την ώρα που η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας θα πρέπει να βρει ξανά τον τρόπο να κυριαρχήσει εκ νέου στις εγχώριες διοργανώσεις, κάτι ιδιαιτέρως πιθανό, όταν θα έχει πλήρες ρόστερ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.