Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/2/2013 19:20
Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό ο οποίος επικράτησε εύκολα με 2-0 απέναντι στη Ξάνθη στα Πηγάδια, αφήνοντας έτσι πίσω του την ήττα από την Λεβάντε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Άνετη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι σκόραραν με απευθείας φάουλ του Μασάντο στο 29’, ενώ ο Τζεμπούρ στο 68’ έκανε το 2-0, σε δύο φάσεις που είχε ευθύνη ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Λοντίγκιν, ωστόσο ο ίδιος έσωσε αρκετές φορές την ομάδα του καθώς βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τους Βλαχοδήμο και Ιμπαγάσα.

Από την άλλη, ήσυχο βράδυ είχε ο Μέγιερι ο οποίος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από τους επιθετικούς των γηπεδούχων.

Το ματς:


Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε κυκλοφορία της μπάλας ψάχνοντας τρόπο να πλησιάσει την εστία της Ξάνθης, η οποία από την άλλη είχε δώσει χώρο στους «ερυθρόλευκους». Έτσι οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν, με τον Βλαχοδήμο να αστοχεί με σουτ στο 12’ ενώ στο 14’ ο Τζεμπούρ πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Φέισα, ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και τελικώς κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασάντο ο οποίος έκανε το 1-0 στο 29’, με τον κίπερ της Ξάνθης, Λοντίγκιν να έχει εύθηνη στο γκολ. Τίποτα το τρομερό στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούσαν να φτάσουν στην περιοχή κυρίως από την δεξιά πλευρά, ενώ από την άλλη ο Μέγιερι δεν ανησύχησε ιδιαίτερα πλην μιας κεφαλιάς του Βάλα.

Χωρίς ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο το οποίο πήρε ζωντάνια μετά το πέρας του πρώτου δεκαπεντάλεπτου, με τον Λόντιγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά στο 61’ την προβολή του Βλαχοδήμου ενώ ο ίδιος στο 66’ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν και νικήθηκε εκ νέου από τον πορτιέρο της Ξάνθης από θέση τετ-α-τετ.

Παρόλα αυτά δύο λεπτά μετά ο Τζεμπούρ έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό σε νέο λάθος του Λοντίγκιν μετά το πρώτο γκολ, καθώς εκτίμησε λανθασμένα τη φάση από σουτ του Μανιάτη με αποτέλεσμα ο Αλγερινός φορ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Η Ξάνθη στη συνέχεια προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ ώστε να επιστρέψει στο παιχνίδι χωρίς αποτέλεσμα, και ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για 3ο τέρμα στο 86’, με τον Ιμπαγάσα να νικιέται σε τετ-α-τετ από τον Λόντινγκιν. Μάλιστα ο 22χρονος τερματοφύλακας έκανε νέα μεγάλη απόκρουση, λέγοντας όχι στις καθυστερήσεις σε σουτ του Γκρέκο από πλάγια θέση, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ξάνθη: Λοντίγκιν, Γούτας, Παίτο (46΄Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71΄ Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (57΄ Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Μπέρτος

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Λυκογιάννης, Παπάζογλου, Σιόβας, Κοντρέρας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (62΄ Γκρέκο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (79΄ Ιμπαγάσα), Τζεμπούρ (83΄ Μήτρογλου)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.