Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιταλία-Ισπανία 1-1 (4-2 πεν.): Η «Σκουάντρα Ατζούρα» άντεξε και είναι στον τελικό!

Ιταλία-Ισπανία 1-1 (4-2 πεν.): Η «Σκουάντρα Ατζούρα» άντεξε και είναι στον τελικό!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
7/7/2021 00:52
Η Ιταλία επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι της Ισπανίας (κ.δ.1-1) και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ». Όλμο και Μοράτα ήταν οι μοιραίοι για τους Ισπανούς οι οποίοι είχαν την κατοχή σε όλο σχεδόν το παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν εύκολα την άμυνα των Ιταλών.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, οι Ισπανοί είχαν την κατοχή αλλά οι Ιταλοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με ένα όμορφο γκολ του Κιέζα στο 60'. Η Ισπανία πίεσε και κατάφερε να βρει την ισοφάριση με τον Μοράτα στο 80', το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί έλειψε η μεγάλη ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες.

Στην διαδικασία των πέναλτι o Ντοναρουμα απέκρουσε το καθοριστικό πέναλτι του Μοράτα, ο Ζορζίνιο έπειτα ευστόχησε και έστειλε την Ιταλία στον μεγάλο τελικό!

Η Ισπανία την κατοχή, η Ιταλία το δοκάρι

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα, αντίθετα με τον Λουίς Ενρίκε που αποφάσισε να κατέβει χωρίς καθαρόαιμο φορ, με τους Μοράτα και Μορένο να μένουν στον πάγκο. Η Ιταλία έδειξε να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και να έχει δοκάρι με τον Μπαρέλα στο 6', ο μέσος της Ίντερ όμως ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης και ο επόπτης σήκωσε σωστά την σημαία.

Η Ισπανία από την άλλη προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο, η αντίπαλος της αμυνόταν χαμηλά αλλά κάλυπτε καλά τους χώρους. Στο 13' ο εξαιρετικός σε αυτό το τουρνουά Πέδρι βρήκε υπέροχα τον Ογιαρθάμπαλ μέσα στην περιοχή αλλά αυτός δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία. Στο 21' ήταν η σειρά της Ιταλίας να απειλήσει όταν ο Έμερσον πρόλαβε την κακή έξοδο του Σιμόν, πάσαρε για τον Ιμόμπιλε αλλά τόσο αυτός όσο και ο Μπαρέλα άργησαν να τελειώσουν την φάση και κόπηκαν από την αντίπαλη άμυνα. Οι Ισπανοί είχαν την κατοχή και έψαχναν διαδρόμους να διασπάσουν την άμυνα της Σκουάντρα Ατζούρα και στο 25' ο Όλμο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά ο Ντοναρούμα έδιωξε σωτήρια.

Ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά έπεσε και οι Ιταλοί προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, ο Όλμο είχε ένα άστοχο σουτ στο 33' και οι παίκτες του Μαντσίνι άγγιξαν το 1-0 στο 45'. Ο Ινσίνιε βρήκε ωραία τον Έμερσον που έφυγε στην πλάτη του, ο τελευταίος μπήκε ωραία στην περιοχή αλλά από πλάγια θέση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Έμερσον, στην 2η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Χτύπησε στην αντεπίθεση η Ιταλία, ο Μοράτα έφερε το παιχνίδι στα ίσια

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε με την Ισπανία να έχει την κατοχή και την Ιταλία να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Ο Ιμόμπιλε δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Λαπόρτ στο 49' και τρία λεπτά μετά ο Μπουσκέτς έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Ο Κιέζα στο 53' είχε την πρώτη τελική της Ιταλίας εντός στόχου, με τον Σιμόν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα και στη συνέχεια ο εξτρέμ της Γιουβέντους ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ο Ντοναρούμα μπλόκαρε την μπάλα από την σέντρα του Άλμπα και έβγαλε γρήγορα την Ιταλία στην αντεπίθεση, ο Ινσίνιε με υπέροχη κάθετη βρήκε τον Ιμόμπιλε ο οποίος όμως κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα. Ο Κιέζα ακολούθησε την φάση και με φανταστικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σιμόν.

Ο Λουίς Ενρίκε πέρασε άμεσα στο παιχνίδι τον Μοράτα, την ώρα που ο Μαντσίνι έβαζε τον Μπεράρντι στην θέση του Ιμόμπιλε. Οι Ισπανοί πίεσαν αμέσως και στο 65' άγγιξαν την ισοφάριση όταν ο Κόκε με υπέροχη πάσα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Ογιαρθάμπαλ ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με το κεφάλι και να την στείλει προς την εστία του Ντοναρούμα.

Οι Ιταλοί ήταν επικίνδυνοι κάθε φορά που έβγαιναν στην επίθεση και στο 68' έχασαν σημαντική ευκαιρία για το 2-0. Ο Κιέζα με μία πάσα «έκοψε» την άμυνα των Ισπανών στη μέση, ο Μπεράρντι βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Σιμόν.

Η πίεση των Ισπανών δεν μετουσιωνόταν σε κάποια σημαντική ευκαιρία, αντίθετα η Ιταλία ήταν αυτή που προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της αντιπάλου της και σε ένα από αυτά στο 80' ο Μπεράρντι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του και πάλι δεν ανησύχησε τον Σιμόν.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως ο Μοράτα ξεκίνησε την επίθεση των Ισπανών, συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Όλμο και βρέθηκε απέναντι στον Ντοναρούμα τον οποίο και νίκησε με πλασέ. Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στο σύνολο του Λουίς Ενρίκε που έψαξε την ανατροπή, ο Μορένο βρέθηκε σε θέση βολής στο 84' αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Δεν ρίσκαραν στην παράταση, ο Ζορζίνιο την έστειλε στον τελικό

Η πρώτη καλή στιγμή της παράτασης άνηκε στους Ισπανούς όταν στο 98' ο Όλμο εκτέλεσε έξυπνα απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση, ο Ντοναρούμα απομάκρυνε αλλά το σουτ του Μοράτα στην επαναφορά δεν ήταν καλό. Στο 102' μάλιστα ο Γιορέντε προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Μπονούτσι έδιωξε σωτήρια.

Η Ιταλία μπήκε καλύτερα στο 2ο μέρος της παράτασης, ο Μπεράρντι προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω σε αντίπαλα πόδια, στη συνέχεια της φάσης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο Λοκατέλι να είδε τον Σιμόν να του «βγάζει» το πέναλτι στην αρχή, αλλά έπειτα ο Όλμο αστόχησε και ο Ντοναρούμα απέκρουσε το πέναλτι του Μοράτα. Ο Ζορζίνιο ήταν ως συνήθως εύστοχος από την άσπρη βούλα και η Ιταλία πλέον περιμένει να μάθει ποια εκ των Αγγλία ή Δανία θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Λοκατέλι απόκρουση Σιμόν 0-0
Όλμο άουτ 0-0
Μπελότι γκολ 1-0
Μορένο γκολ 1-1
Κιελίνι γκολ 2-1
Τιάγκο γκολ 2-2
Μπερναρντέσκι γκολ 3-2
Μοράτα απόκρουση Ντοναρούμα 3-2
Ζορζίνιο γκολ 4-2

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον (74' Τολόι), Ντι Λορέντσο, Βεράτι (73' Πεσίνα), Μπαρέλα (85' Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Ινσίνιε (85' Μπελότι), Κιέζα (106' Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62' Μπεράρντι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Ερικ Γκαρθία (109' Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Αθπιλικουέτα (85' Γιορέντε), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (106' Τιάγκο), Πέδρι, Κόκε (70' Ρόδρι), Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες (62' Μοράτα), Ογιαρθάμπαλ (70' Ζεράρδ Μορένο).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις