Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Copa America: Στα ημιτελικά η Αργεντινή με οδηγό τον Μέσι, μαζί και η Κολομβία (videos)

Copa America: Στα ημιτελικά η Αργεντινή με οδηγό τον Μέσι, μαζί και η Κολομβία (videos)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
4/7/2021 10:39
Η Αργεντινή με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι (1 γκολ ,2 ασίστ) έκαμψε την αντίσταση του Εκουαδόρ 3-0 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa America. Εκεί θα βρει μπροστά της την Κολομβία η οποία έκανε την έκπληξη και απέκλεισε στην διαδικασία των πέναλτι την Ουρουγουάη. (0-0 κ.δ. 4-2 πεν.)

Η «αλμπισελέ» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε πως θέλει να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 14' να ανοίξει το σκορ, στο 16' ο Πετσέλα με σουτ άγγιξε το 1-0 αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 23'. Ο Μέσι έφυγε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα το πλασέ που επιχείρησε όμως χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Εκουαδόρ και στο 28' ήταν η σειρά των τυπικά φιλοξενούμενων να φτάσουν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ.

Τελικά ο Ντε Πολ ήταν αυτός που άνοιξε τον λογαριασμό στο παιχνίδι, όταν στο 40' ο Μέσι με ωραία πάσα τον βρήκε μέσα στην περιοχή, ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος και ο 27χρονος επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Ο Γκαλίντεζ στην συνέχεια με τρομερή διπλή επέμβαση σταμάτησε τον Γκονζάλεζ για το 2-0 και λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Βαλένσια από κοντά δεν μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Στην επανάληψη το Εκουαδόρ πίεσε και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, βγήκε μπροστά και έψαξε την ισοφάριση αλλά ένα λάθος στην άμυνα του στο 84' έδωσε την ευκαιρία στον Λαουτάρο Μαρτίνεζ να κάνει το 2-0 και να τελειώσει το παιχνίδι. Στο 92' μάλιστα το Εκουαδόρ έμεινε με 10 παίκτες και στην επόμενη φάση ο Μέσι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.



Στο άλλο παιχνίδι η Κολομβία ήταν το αουτσάιντερ αλλά κράτησε το μηδέν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και στην διαδικασία των πέναλτι κατάφερε να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Ουρουγουάη. Οι «καφετέρος» έδειξαν περισσότερη όρεξη σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο μέρος και έχασαν διπλή ευκαιρία με Ζαπάτα και Μουριέλ στο 45', με την Ουρουγουάη να είναι ακίνδυνη.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν καλύτερος με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες αλλά καμία δεν μπόρεσε να αγγίξει το γκολ. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου ο Οσπίνα απέκρουσε τις εκτελέσεις των Χιμένεζ και Βίνα. με τους Ζαπάτα, Σάντσεζ, Μίνα και Μπόρχα να είναι εύστοχοι για την Κολομβία και να της χαρίζουν την πρόκριση με 4-2.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.