Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Copa America: Ζορίστηκε αλλά προκρίθηκε η Βραζιλία, στα ημιτελικά και το Περού (video)

Copa America: Ζορίστηκε αλλά προκρίθηκε η Βραζιλία, στα ημιτελικά και το Περού (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
3/7/2021 11:01
Η Βραζιλία αν και αγωνίστηκε για περίπου ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Χιλή και μαζί και την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει το Περού το οποίο σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που έληξε 3-3 ήταν πιο ψύχραιμο από την Παραγουάη στα πέναλτι και επικράτησε με 4-3.

Η σελεσάο σε ένα σχετικά μοιρασμένο παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε τις περισσότερες καλές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Ζεσούς στο 43' όταν ο Μπράβο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την άλλη η ΧΙλή στεκόταν καλά και έδειχνε συμπαγής στην άμυνα της. Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως ο Πακετά που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και άνοιξε το σκορ. Στην αμέσως επόμενη φάση βέβαια ο Ζεσούς έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μένα, καρατιά στο πρόσωπο, και αποβλήθηκε δίκαια με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε ψυχολογία στην Χιλή που πίεσε για την ισοφάριση. Ο Έντερσον και το δοκάρι στο 69' γλίτωσαν την Βραζιλία από το 1-1, οι παίκτες του Τίτε έκλεισαν καλά τους χώρους και στο τέλος πανηγύρισαν.



Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας είχαμε 6 γκολ, 2 αποβολές και την διαδικασία των πέναλτι με το Περού τελικά να παίρνει την πρόκριση. Η Παραγουάη ήταν βέβαια αυτή που άνοιξε το σκορ στο 11' με τον Γκουστάβο Γκόμεζ που πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, το Περού όμως έκανε την ανατροπή πριν την λήξη του ημιχρόνου. Στο 21' ο Γκόμεζ έστειλε άθελα του την μπάλα και στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1-, η Παραγουάη είχε δοκάρι έξι λεπτά μετά αλλά το Περού ήταν αυτό που πήρε το προβάδισμα με πλασέ του Λαπαντούλα στο 40. Ο Γκόμεζ από ωραίος στην αρχή του παιχνιδιού έγινε μοιραίος καθώς αποβλήθηκε με 2 κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα λεπτά αλλά ακόμα και έτσι η ομάδα του βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει.

Ο Αλόνσο μέσα από την περιοχή κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 54', ο Γιοτούν βέβαια με τυχερό τρόπο έκανε το 3-2 στο 80' αλλά πέντε λεπτά μετά η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε καθώς ο Καρίγιο αντίκρισε και αυτός την 2η κίτρινη κάρτα. Η Παραγουάη εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι πλέον έπαιζε στα ίσια το Πεορύ και στο 90' ο Άβαλος από κοντά ισοφάρισε σε 3-3.

Στα πέναλτι η Παραγουάη είδε τον τερματοφύλακα της να νικάει τους Ορμένιο και Κουέβα, όμως οι Μαρτίνεζ, Σαμούδιο και Εσπινόλα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και έτσι το Περού πανηγύρισε μία σημαντική πρόκριση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.