Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σουηδία - Ουκρανία 1-2 (κ.α. 1-1): Ουκρανικός θρίαμβος με ήρωα τον Ντόβμπικ

Σουηδία - Ουκρανία 1-2 (κ.α. 1-1): Ουκρανικός θρίαμβος με ήρωα τον Ντόβμπικ

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
30/6/2021 00:37
Η Ουκρανία θριάμβευσε με 2-1 στην παράταση κόντρα στη Σουηδία (κ.α. 1-1) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2020, έχοντας «λυτρωτή» τον Ντόβμπικ στις καθυστερήσεις της παράτασης.

Το συγκρότημα του Αντρέι Σεφτσένκο το οποίο πέρασε από το «παράθυρο» στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στους «8» Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Στον αντίποδα οι Σουηδοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουν στην οκτάδα για πρώτη φορά μετά το Euro 2004, όταν είχαν ηττηθεί από την Ολλανδία επί πορτογαλικού εδάφους.

Η ομάδα του Γιάνε Άντερσον έπαιξε για την περισσότερη ώρα της παράτασης με παίκτη λιγότερο κι αυτό τελικά έμελλε να της κοστίσει.

Όσο για τους Ουκρανούς, πλέον θα ταξιδέψουν στη Ρώμη ούτως ώστε να συγκρουστούν με τους Άγγλους το προσεχές Σάββατο (3/7, 22.00), ενώ είναι εκείνοι που συμπληρώνουν το «παζλ» των προημιτελικών.

«Μίλησε» ο Ζιντσένκο, απάντησε ο Φόρσμπεργκ

Οι Ουκρανοί ήταν εκείνοι που πήραν τον έλεγχο στο ξεκίνημα και πλησίασαν πρώτοι κοντά στο γκολ. Μετά από ωραία συνεργασία ο Γιάρεμτσουκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε προς την εστία, όμως η προσπάθειά του δεν ήταν ικανή να νικήσει τον Ρόμπιν Όλσεν ο οποίος έπεσε στη γωνία του κι απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 19' η απάντηση στις καλές στιγμές ήρθε με το σουτ του Ίσακ να περνάει δίπλα από την εστία του Μπούστσαν. Οκτώ λεπτά αργότερα όμως ήταν οι Ουκρανοί εκείνοι που άνοιξαν το σκορ.Ο Γιαρμολένκο σέντραρε με εξωτερικό φάλτσο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε απ' όλους κι έφτασε στην άλλη πλευρά. Εκεί ο Ζιντσένκο σούταρε με δύναμη κα «τρύπησε» τον Όλσεν ανοίγοντας το σκορ για τους παίκτες του Αντρέι Σεφτσένκο.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Σκανδιναβοί πήραν μέτρα στο γήπεδο αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν καλές φάσεις. Στο 44' όμως ο μεγάλος τους πρωταγωνιστής στο Euro 2020, ο Φόρσμπεργκ, ήταν εκείνος ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα. Το δυνατό σουτ του με το αριστερό βρήκε λίγο στον Ζαμπάρνι και πήρε ύψος καταλήγοντας στο βάθος της ουκρανικής εστίας για το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Καταιγισμός από... δοκάρια

Η πρώτη καλή φάση της επανάληψης ανήκε στους Σουηδούς. Στο 54' ο Λάρσον σούταρε συρτά από μακριά και η μπάλα έφυγε άουτ. Η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν ένα λεπτό αργότερα για την Ουκρανία. Ο Σίντορτσουκ βρέθηκε εντός περιοχής και με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Όλσεν.

Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και στο 56' ο Φόρσεμπεργκ ήταν εκείνος που σημάδεψε το δοκάρι του Μπούστσαν «αγγίζοντας» την ολική ανατροπή με προσωπικό του σόλο.

Έπειτα από ένα δεκάλεπτο «ησυχίας», στο 66' ο Κουλουσέφσκι δοκίμασε να νικήσει τον Μπούστσαν, όμως ο Ουκρανός γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η ατυχία χτύπησε ξανά την... πόρτα στο συγκρότημα του Γιάνε Άντερσον στο 69'. Ο «χορευτής» Φόρσμπεργκ έκανε πανέμορφο σλάλομ και σούταρε, αλλά η κατάληξη ήταν το οριζόντιο δοκάρι των Ουκρανών.

Ο ρυθμός έπεσε και όσο κυλούσε ο χρόνος οι δύο αντίπαλοι συμβιβάζονταν όλο και περισσότερο με την παράταση. Πράγματι δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού ρέφερι Ορσάτο που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 και θα έλυναν τις διαφορές τους μετά το ενενηντάλεπτο.

Αποβολή του Ντάνιελσον κι αλλαγή ισορροπιών στην παράταση

Στο 99' οι Ουκρανοί απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Ντάνιελσον έδιωξε την μπάλα και μετά βρήκε άσχημα τον Μπεσέντιν. Ο διαιτητής του έδειξε αρχικά κίτρινη κάρτα όμως μετά τη χρήση VAR τη μετέτρεψε σε κόκκινη κάρτα. Τα δεδομένα είχαν αλλάξει πια με τους παίκτες του Σεφτσένκο να παίζουν με παίκτη περισσότερο.

Δεν συνέβη κάτι άλλο μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους του έξτρα χρόνου και παρέμεινε το 1-1.

«Λυτρωτής» Ντόβμπικ

Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις. Όλα έδειχναν ότι το ματς θα κρινόταν στα πέναλτι, αλλά στο 121' ο Ντόβμπικ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ζιντσένκο έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Σεφτσένκο.

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (83' Κραφτ), Λίντελοφ, Αουγκούστινσον (83' Μπένγκτσον), Λάρσον (97' Κλάεσον), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Όλσον (101' Χελάντερ), Ίσακ (97' Μπεργκ), Κουλουσέφσκι (97' Κουάισον), Ντάνιελσον

Ουκρανία (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Κρίβτσοκ, Σίντορτσουκ (118' Μπέζους), Στεπανένκο (94' Μακαρένκο), Γιαρμολένκο (106' Ντόμπβικ), Γιάρεμτσουκ (91' Μπεσέντιν, 101' Τσιγκάνκοφ), Σαπαρένκο (61' Μαλινόφσκι), Ζαμπάρνι, Ζιντσένκο, Καραβάεφ, Ματβιγιένκο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.