Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σουηδία-Πολωνία 3-2: Δεν έφτανε ο Λεβαντόφσκι, στην πρώτη θέση η Σουηδία, εκτός η Πολωνία

Σουηδία-Πολωνία 3-2: Δεν έφτανε ο Λεβαντόφσκι, στην πρώτη θέση η Σουηδία, εκτός η Πολωνία

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
23/6/2021 21:02
Η Σουηδία σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι επικράτησε με 3-2 της Πολωνίας και κατέκτησε την 1η θέση του 5ου ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Φόρσμπεργκ στα 82 δευτερόλεπτα της έδωσε το προβάδισμα, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της στο 59' αλλά οι Πολωνοί δεν το έβαλαν κάτω.

Με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος είχε τεράστια ευκαιρία με διπλό δοκάρι στο πρώτο μέρος, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (61',84') ωστόσο παρά τη πίεση τους δέχτηκαν και τρίτο τέρμα στο 94' από τον Κλάεσον.

Έτσι η Σουηδία έκανε την υπέρβαση και άφησε στην 2η θέση την Ισπανία, την ώρα που η Πολωνία αποχαιρετάει την διοργάνωση τερματίζοντας στην 4η θέση.

Ιδανικό ξεκίνημα για την Σουηδία, μοιραίος Λεβαντόφσι

Η Σουηδία δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 82 δευτερόλεπτα με τον Φόρσμπεργκ ο οποίος πέτυχε το 2ο ταχύτερο γκολ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Ο επιθετικός της Λειψίας αφού πέρασε υπέροχα τον Ζόσβιακ νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Σέζνι και έβαλε μπροστά στο σκορ την εθνική του.

Το γκολ αυτό έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στην Πολωνία που ήθελε μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση ωστόσο στο 17' έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Λεβαντόφσκι πήρε αρχικά την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά μπροστά σε κενή εστία κατάφερε να σημαδέψει και πάλι το δοκάρι.

Η Πολωνία είχε τον έλεγχο μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου, η ευκαιρία του Λεβαντόφσκι φαίνεται όμως σαν να την αποσυντόνισε περισσότερο. Πίεζε σε όλο το γήπεδο αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Σουηδών. Την μοναδική της απειλή την δημιούργησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο Ζιελίνσκι έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Όλσεν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.Άγγιξε την μεγάλη ανατροπή, μίλησε η ψυχραιμία στο τέλος

Οι παίκτες του Πάολο Σόουζα άνοιξαν το ημίχρονο με τον τρόπο που το έκλεισαν, δηλαδή με τον Ζιελίνσκι να απειλεί εκτός περιοχής και τον Όλσεν να διώχνει. Η Σουηδία βγήκε μπροστά και αμέσως μετά είχε την δική της καλή στιγμή με τον Κουάισον, ενώ στο 52' και πάλι ο Όλσεν έπεσε σωστά στην γωνία του και αρνήθηκε το γκολ στον Κριχόβιακ.

Η Σουηδία ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 59' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Κουλουσέφκσι που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι, έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και ενώ συνέκλινε από τα δεξιά στην περιοχή πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Φόρσμπεργκ. Ο μοναδικός μέχρι εκείνη την στιγμή σκόρερ της Σουηδίας έπιασε με την μία το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι.

Δύο λεπτά μετά ωστόσο η Πολωνία κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν ο Λεβαντόφσκι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ένα εκπληκτικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Η μείωση του σκορ αναπτέρωσε τις ελπίδες των τυπικά φιλοξενούμενων, οι οποίοι μάλιστα πέτυχαν την ισοφάριση στο 66' με τον Σβίερτσο όμως ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Πολωνία όσο περνούσε η ώρα καταλάβαινε πως δύσκολα θα μπορέσει να βρει τα 2 γκολ που έψαχνε για την πρόκριση, έκλεισε την Σουηδία στο μισό γήπεδο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία. Στο 84' όμως ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή των Σουηδών και με ψύχραιμο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στα τελευταία λεπτά αύξησε κατακόρυφα την πίεση της, η Σουηδία έψαχνε το 3ο γκολ μέσω των αντεπιθέσεων και τελικά το βρήκε στο 94' ρίχνοντας στο καναβάτσο την αντίπαλο της. Ο Κουλουσέφκσι βρήκε ωραία τον Κλάεσον στην αντεπίθεση και αυτός νίκησε εύκολα τον Σέζνι για το 3-2. Έτσι οι Σκανδιναβοί πέρασαν στην πρώτη θέση και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους την ώρα που οι Πολωνοί αποχαιρέτησαν πρόωρα την διοργάνωση.

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (68΄Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (77΄Κλάεσον), Κουάισον (55΄Κουλουσέφσκι), Ίσακ (68΄Μπεργκ).

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (61΄Ζβίετσοκ), Κριχόβιακ (78΄Πλακέτα), Κλιχ (73΄Κοζλόφσκι), Πούχαζ (46΄Φρανκόφσκι), Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.