Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2020: Η UEFA απέρριψε το αίτημα φωταγώγησης της «Alianz Arena» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Euro 2020: Η UEFA απέρριψε το αίτημα φωταγώγησης της «Alianz Arena» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/6/2021 13:03
Η UEFA δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου του Μονάχου για φωταγώγηση της «Alianz Arena» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Γερμανία και την Ουγγαρία, τονίζοντας πως δεν μπορεί η ίδια είναι ένας πολιτικά ουδέτερος οργανισμός.

Δεν θα γίνει τελικά πράξη η φωταγώγηση της «Alianz Arena» μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στην Γερμανία και την Ουγγαρία για την τελευταία αγωνιστική του έκτου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Δήμος του Μονάχου είχε καταθέσει το αίτημα στην UEFA, παίρνοντας αφορμή από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Ουγγαρία και απαγορεύει «την προβολή και προώθηση της ομοφυλοφιλίας» για ανήλικους κάτω των 18 ετών.

Αυτό το αίτημα βέβαια έφερε τις αντιδράσεις της Ουγγαρίας και έτσι η UEFA το απέρριψε, προτείνοντας διαφορετικές ημερομηνίες για την φωταγώγηση του γηπέδου και κρατώντας έτσι μία στάση στην οποία βγάζει απ' έξω τα πόδια της σε ένα τέτοιο θέμα.

Η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του συγκεκριμένου αιτήματος - ένα μήνυμα που στοχεύει σε μια απόφαση που λαμβάνεται από το ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο - η UEFA πρέπει να απορρίψει αυτό το αίτημα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.