Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βόρεια Μακεδονία-Ολλάνδια 0-3: Με απόλυτο στους «16» οι «οράνιε»

Βόρεια Μακεδονία-Ολλάνδια 0-3: Με απόλυτο στους «16» οι «οράνιε»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
21/6/2021 20:57
Η Ολλανδία με πρωταγωνιστές τους Ντεπάι και Βαϊνάλντουμ επικράτησε με της Βόρειας Μακεδονίας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων και έκανε το 3 στα 3. Πάλεψαν οι τυπικά γηπεδούχοι αλλά δεν είχαν απάντηση και λύσεις στην σαφώς ανώτερη αντίπαλο τους. Ο Ντεπάι άνοιξε το σκορ στο 24', έδωσε έτοιμο γκολ στον Βαϊνάλντουμ στο 51' με των αρχηγό των Ολλανδών να σημειώνει το 3-0 στο 58'. Είχε δοκάρι με τον Τραϊκόφσκι στο 22' η Βόρεια Μακεδονία, στο τελευταίο παιχνίδι του Γκόραν Πάντεφ με την εθνική.

Ανώτερη Ολλανδία, δίκαιο προβάδισμα

Οι «οράνιε» πίεσαν ψηλά από την αρχή του παιχνιδιού και μόλις στο 2' σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, το περίτεχνο σουτ του Χράφενμπερχ πέρασε όμως άουτ και δεν ανησύχησε τον Ντιμιτριέφσκι. Η Βόρεια Μακεδονία προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, στο 10' ο Πάντεφ βρήκε ωραία τον Τρισκόφσκι στην πλάτη της άμυνας, ο επιθετικός της ΑΕΚ Λάρνακας σκόραρε αλλά ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δυσκολευόντουσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, ο Τραϊκόφσκι είχε δοκάρι στο 22' αλλά δύο λεπτά μετά ο Μάλεν έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα με τον Ντεπάι και ο τελευταίος με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Η Βόρεια Μακεδονία προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το σουτ του Τραϊκόφσκι στο 29' έφυγε ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Στεκέλνμπουργκ και στην επόμενη φάση ο Ντάμφρις νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ντιμιτριέφσκι και δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0. Στη συνέχεια της φάσης μάλιστα ο Ντεπάι έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε σε σώμα αντίπαλου αμυντικού και δεν κατέληξε στα δίχτυα.Οι Μάλεν και Ντεπάι ήταν ευδιάθετοι στην επιθετική γραμμή των «οράνιε», ο ρυθμός όμως μέχρι το τέλους του πρώτου ημιχρόνου έπεσε αν και στο 40' οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν με μία κεφαλιά του Μούσλιου που έφυγε όμως άουτ χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στον Στεκέλενμπουργκ.

Εκτελεστής Βαϊνάλντουμ, "πασίγιο" στον Πάντεφ

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Ολλανδοί άγγιξαν το 2-0 όταν ο Ντε Λιχτ νίκησε τους πάντες στον αέρα στο 50' αλλά ο ΡΙστόφσκι έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή. Το 2ο γκολ ωστόσο δεν άργησε και στην επόμενη φάση ο Ντεπάι πήρε υπέροχα την μπάλα μέσα στην περιοχή, έδωσε πάσα πάρε-βάλε για τον Βαϊνάλντουμ που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Βόρεια Μακεδονία έψαξε το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι, ο Στεκέλενμπουργκ όμως είπε «όχι» στην εκτέλεση φάουλ του Μπάρντι και τέσσερα λεπτά μετά η Ολλανδία «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Μάλεν με μία μαγική πάσα βρήκε τον Ντεπάει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αυτός έκανε το πλασέ με τον Ντιμιτριέφσκι να αποκρούει και τον Βαϊνάλντουμ να έρχεται από πίσω για να γράψει το 3-0.

Ο αρχηγός των «οράνιε» βρισκόταν σε πολύ καλό βράδυ και λίγο αργότερα λίγο έλειψε να πετύχει χατ τρικ αλλά το σουτ που επιχείρησε με το εξωτερικό έφυγε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. H Ολλανδία δεν έκοψε ρυθμό, ο Ντε Μπουρ έβγαλε τους Ντεπάι και Μάλεν αλλά ο Βέγκχορστ με το που μπήκε είχε ένα δυνατό σουτ στο δοκάρι.

Στο 68' ο κόουτς Ανγκελόφσκι απέσυρε από τον Γκόραν Πάντεφ από το παιχνίδι και οι παίκτες της Βορείου Μακεδονίας δημιούργησαν ένα διάδρομο για να χαιρετήσουν τον αρχηγό τους στο τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική. Ο Τσουρλίνοφ στο 72' πέτυχε το γκολ για τους τυπικά γηπεδούχους όμως για 2η φορά στην αναμέτρηση είδαν ένα γκολ τους να ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ.

Από εκεί και έπειτα οι Ολλανδοί έριξαν ταχύτητα και κυκλοφορούσαν την μπάλα, άγγιξαν το 4-0 με ένα δυνατό σουτ του Ντε Λιχτ με τον Ντιμιτριέφσκι να διώχνει σε κόρνερ και το παιχνίδι κύλησε ήρεμα ως το τέλος.

Η Ολλανδία έκανε το 3 στα 3 στον όμιλο και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της, την ώρα που η Βόρεια Μακεδονία στην παρθενική της εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να πάρει βαθμό, άφησε όμως θετικές εντυπώσεις.


Βόρεια Μακεδονία(Ίγκορ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μουσλίου, Αλιόσκι, Μπάρντι (78΄Στογιανόφσκι), Αντέμι (78΄Νικόλοφ), Τριτσκόφσκι (57΄Τσούρλινοφ), Ελμάς, Τραϊκόφσκι (68΄Χασάνι), Πάντεφ (68΄Κονσταντίνοφ).

Ολλανδία(Φρανκ Ντε Μπουρ):Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις (46΄Μπερχούις), Ντε Φράι (46΄Τίμπερ), Ντε Λιχτ , Μπλιντ, Φαν Άανχολτ, Ντε Γιονγκ (79΄ Γκάκπο), Βαϊνάλντουμ, Χράφενμπερχ, Μάλεν (66΄Πρόμες), Ντεπάι (66΄Βέγκχορστ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.