Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολλανδία-Αυστρία 2-0: Δύο στα δύο και πρόκριση για τους «οράνιε»

Ολλανδία-Αυστρία 2-0: Δύο στα δύο και πρόκριση για τους «οράνιε»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
17/6/2021 23:53
H Ολλανδία επικράτησε με 2-0 της Αυστρίας στο Άμστερνταμ και εξασφάλισε την πρόκριση της στους «16» της διοργάνωσης. Ο Ντεπάι στο 11' με πέναλτι και ο ανεβασμένος Ντάμφρις στο 67' πέτυχαν τα γκολ για τους «οράνιε», δεν μπόρεσε να φανεί αντάξια της περίστασης η Αυστρία.

Υπεροχή «οράνιε» και δίκαιο προβάδισμα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με όρεξη και η Ολλανδία ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο mvp του προηγούμενου παιχνιδιού, Ντάμφρις μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή ο Αλάμπα τον πάτησε στο πόδι αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζεται. Μετά από υπόδειξη του VAR όμως και αφού είδε και ο ίδιος την φάση, καταλόγισε την παράβαση και ο Ντεπάι στο 11' άνοιξε το σκορ.

Η Ολλανδία δεν κλείστηκε πίσω, η Αυστρία από την άλλη δυσκολευόταν να δημιουργήσει και έπρεπε να φτάσουμε στο 24ο λεπτό για να δούμε την 2η καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Ντεπάι βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή από ένα πλάγιο άουτ αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Μπάχμαν. Τέσσερα λεπτά μετά η Αυστρία δημιούργησε την πρώτη υποψία ευκαιρία της με το σουτ του Μπάουμγκαρντερ το οποίο έκοψε με το κεφάλι ο Ντε Λιχτ.

Λίγο αργότερα ο Χίντερεγκερ επιχείρησε ένα αρκετά φιλόδοξο σουτ το οποίο κατέληξε άουτ και στο 40' ο Ντεπάι έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-0. Ο Βέγκχορστ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έσπασε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα για τον φορ της Λυών αλλά αυτός με κενή την εστία μπροστά του κατάφερε να αστοχήσει. Η Ολλανδία είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλο γκολ αλλά ο Ντεπάι ήταν άστοχος. Έλεγχος και 2ο γκολ με τον φορμαρισμένο Ντάμφρις

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με την Αυστρία να μπαίνει δυνατά αλλά τους Ολλανδούς να κρατάνε εύκολα το προβάδισμα τους. Στο 60' μάλιστα άγγιξαν το 2-0 όταν ο Ντε Φράι έπιασε την κεφαλιά και ο Μπάχμαν απομάκρυνε σωτήρια και στη συνέχεια ο Ντε Λιχτ από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ντε Μπουρ φρέσκαρε την ομάδα του κάνοντας τρεις αλλαγές στο 64' περνώντας τους Ακέ, Βάινταλ και Μάλεν και λίγα λεπτά μετά ο τελευταίος φρόντισε να τον δικαιώσει. Ο άσος της Αϊντχόφεν έφυγε ταχύτητα στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Ντάμφρις και αυτός σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 67'.

Η Αυστρία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, προσπάθησε να απαντήσει αλλά η κεφαλιά του Καλάιτζιτσς στο 71' κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ. Την αμέσως επόμενη καλή της στιγμή την βρήκεστο 81', όταν ο Αλάμπα που είχε προωθηθεί πλέον έπιασε το σουτ το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ. Την πρώτη της τελική στην εστία την σημείωσε στο 84΄με τον Ονισίβο ο οποίος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Στεκέλενμπουργκ.

Η Ολλανδία παρά τις ευκαιρίες που δεχόταν έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, έφτασε σχετικά εύκολα σε μία σημαντική νίκη και βρίσκεται πλέον στους «16» της διοργάνωσης. Από την άλλη η Αυστρία θα παίξει «τελικό» με την Ουκρανία την Δευτέρα (21/6) για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64' Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον (74' Χράφενμπερχ), Φρ. ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65' Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέχορστ (64' Μάλεν), Ντεπάι (82' Λ. ντε Γιονγκ)

Αυστρία: Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (83' Λίνχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (83' Ονισίγουο), Λάινερ, Λάιμερ (62' Γκρίλιτς, Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (62' Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτνερ (70' Λάτσαρο)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.