Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 0-1: Ο Τούχελ πήρε την ταυτότητα του Πεπ και η Τσέλσι την κούπα (video)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 0-1: Ο Τούχελ πήρε την ταυτότητα του Πεπ και η Τσέλσι την κούπα (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
30/5/2021 00:03
Η Τσέλσι νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στο «Ντραγκάο» του Πόρτο κι ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Μετά το 2012 και τον τελικό του Μονάχου, οι Λονδρέζοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην παρθενική τους συμμετοχή σε τελικό, με τον Καταλανό τεχνικό να βλέπει τον Τόμας Τούχελ να του κάνει «ματ» στη «σκακιέρα» των πάγκων.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Γερμανού προπονητή εναντίον του αντιπάλου του, με τον τελευταίο να μην έχει προετοιμάσει καθόλου καλά την ομάδα του για το μεγάλο παιχνίδι, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στο χορτάρι.

Ανώτερη Τσέλσι και δίκαιο προβάδισμα

Η Τσέλσι ήταν αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο του τελικού. Ο Τόμας Τούχελ κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των πάγκων με τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Γερμανός προπονητής παρέταξε ένα «σφιχτό» και καλά δουλεμένο σχήμα το οποίο δεν περιλάμβανε εκπλήξεις. Την ίδια στιγμή ο Καταλανός τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει κάποιο «καθαρόαιμο» αμυντικό χαφ, ούτε και κλασικό σέντερ φορ. Παράλληλα δεν δικαιώθηκε σε καμία περίπτωση με την επιλογή του Ραχίμ Στέρλινγκ για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Κάπως έτσι η εικόνα των «πολιτών» ήταν μέτρια, καθώς ήταν φανερά και πνευματικά ανέτοιμοι για έναν τέτοιο αγώνα, την ώρα που οι αντίπαλοί τους «μασούσαν σίδερα».
Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 0-1: Ο Τούχελ πήρε την ταυτότητα του Πεπ και η Τσέλσι την κούπα (video)
Στο 4' η Τσέλσι απείλησε για πρώτη όμως στο γύρισμα του Χάβερτζ ο Έντερσον μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν στις καλές στιγμές με τον Μεντί να σταματάει τον Στέρλινγκ.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στο πρώτο δεκάλεπτο και η Τσέλσι είχε καλή στιγμή με τον Βερνέρ ο οποίος κλώτσησε αέρα μέσα από την περιοχή. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ρούντινγκερ με σωτήρια προβολή πρόλαβε τον Μαχρέζ και δεν επέτρεψε να σκοράρει η ομάδα από το Μάντσεστερ.

Στο 14' χάθηκε η σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Ο Μάουντ έδωσε ωραία την μπάλα στον Βέρνερ αλλά ο Γερμανός στράικερ έκανε άψυχο πλασέ μέσα από την περιοχή και ο Έντερσον απέκρουσε σταθερά πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι θα περίμενε.

Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν καταγράφηκαν σπουδαίες φάσεις κι όλα έδειχναν ότι θα ολοκληρωνόταν ισόπαλο. Στο 39' ο Τιάγκο Σίλβα αποχώρησε κλαίγοντας λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Κρίστενσεν. Στο 43' όμως η Τσέλσι κατάφερε να προηγηθεί.

Μετά από καλή επίθεση στο τρανζίσιον, ο Μάουντ είδε το τεράστιο κενό στο κέντρο άμυνας της Σίτι και με ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε τον Χάβερτζ. Ο Γερμανός πέρασε τον Έντερσον και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ, με το 0-1 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Πίεσε χωρίς ουσία η Σίτι

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τη Σίτι να προσπαθεί να πιέσει και την Τσέλσι να αμύνεται με σχετική άνεση. Στο 55' ο Ρούντινγκερ έκανε ένα «βρώμικο» μαρκάρισμα στον Κέβιν Ντε Μπρόινε και ο Ισπανός ρέφερι Λαόθ τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Η πιο άσχημη εξέλιξη ήταν ότι ο Βέλγος αρχηγός των «πολιτών» αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά την αντικανονική ενέργεια του αντιπάλου του. Τη θέση του πήρε ο Γκάμπριελ Ζεσούς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Γκουαρδιόλα ζήτησε πέναλτι για χέρι, το οποίο ωστόσο σωστά δεν καταλογίστηκε μια και δεν υπήρχε παράβαση.
Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 0-1: Ο Τούχελ πήρε την ταυτότητα του Πεπ και η Τσέλσι την κούπα (video)
Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά μονότονο με την Τσέλσι να παίζει απόλυτα λογικά φουλ άμυνα. Στο 73' ήταν μάλιστα εκείνη που λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Πούλισιτς αστόχησε στο τετ α τετ με τον Έντερσον.

Ο χρόνος κυλούσε με τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να έχουν ξεχάσει και το πλάνο και τον τρόπο που συνήθως έπαιζαν. Προσπαθούσαν με άναρχο τρόπο και βαθιές μπαλιές να διασπάσουν την άμυνα των Λονδρέζων.

Όπως ήταν λογικό δεν τα κατάφεραν, παρ' όλα αυτά έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 97'. Ο Μαχρέζ σούταρε από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής, ο Μεντί έμεινε «άγαλμα» αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Δείτε όλες τις ενδιαφέρουσες στιγμές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό στα παρακάτω video:
























Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.