Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μονακό - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Ο Εμπαπέ χάρισε το τρόπαιο στην Παρί (video)

Μονακό - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Ο Εμπαπέ χάρισε το τρόπαιο στην Παρί (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/5/2021 00:36
Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 2-0 τη Μονακό στο «Σταντ ντε Φρανς» και κατέκτησε το 14ο κύπελλο Γαλλίας της ιστορίας της, με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο της προπονητικής του καριέρας.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας -που κινδυνεύουν να χάσουν τα σκήπτρα τους στη Λιγκ 1 από τη Λιλ- έδωσαν το «παρών» σε έβδομο διαδοχικό τελικό και με τα 14 τρόπαια αποτελούν την ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία της διοργάνωσης. Στον αντίποδα οι Μονεγάσκοι δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν στο θεσμό για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια κι έμειναν στις πέντε κατακτήσεις, μετρώντας ισάριθμους χαμένους τελικούς.

Όσον αφορά την εξέλιξη του τελικού, το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Δίχως ούτε μία ευκαιρία μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, η Παρί κατάφερε να προηγηθεί στο 19'.

Ο Ντισασί έκανε ένα τραγικό λάθος, ο Εμπαπέ του έκλεψε και πάσαρε στον Ικάρντι ο οποίος σε κενή εστία έβαλε την ομάδα του σε θέση «οδηγού». Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στη συνέχεια κλείστηκαν στα «καρέ» τους για να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη ο Νίκο Κόβατς προχώρησε σε αλλαγές θέλοντας να φρεσκάρει την ενδεκάδα του. Η Μονακό βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κέιλορ Νάβας.

Στο 69' πάντως οι Μονεγάσκοι πλησίασαν στην ισοφάριση. Μία σέντρα-σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Κοσταρικανού γκολκίπερ της Παρί.

Ο χρόνος κυλούσε και η Παρί έβρισκε σιγά-σιγά χώρους στην αντεπίθεση. Στο 80' ο Εμπαπέ δοκίμασε μία απίθανη λόμπα από μακριά αλλά ήταν άτυχος με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της Μονακό.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ο Γάλλος σούπερ σταρ δεν συγχώρησε και μετά την ασίστ του Ντι Μαρία πλάσαρε πανέμορφα «σκοτώνοντας» την παλιά του ομάδα και «σφραγίζοντας» την κατάκτηση του τίτλου για τους Παριζιάνους.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του τελικού και την απονομή:




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.