Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λειψία-Ντόρτμουντ 1-4: Πάρτι των Βεστφαλών και κατάκτηση του Κυπέλλου (video)

Λειψία-Ντόρτμουντ 1-4: Πάρτι των Βεστφαλών και κατάκτηση του Κυπέλλου (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/5/2021 00:48
Η Ντόρτμουντ με μία επιβλητική εμφάνιση επικράτησε με 4-1 της Λειψίας στον τελικό του Κυπέλλου και κατέκτησε το 5ο τρόπαιο της ιστορίας της. Σάντσο (5',46') και Χάαλαντ (28',87') πέτυχαν τα γκολ για τους νικητές, το γκολ της τιμής ο Όλμο (71') για τους «Κόκκινους Ταύρους».

Οι κίτρινοι ήταν άκρως αποτελεσματικοί στο πρώτο μέρος καθώς έκαναν κάθε επίθεση τους γκολ και φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν από νωρίς ποιος θα είναι το αφεντικό. Στο 5' ο Σάντσο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ και στο 28΄ο Χάαλαντ νίκησε κατά κράτος τον Ουπαμεκανό και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0. Η Λειψία είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Ντόρτμουντ η οποία ήταν εξαιρετική στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Σάντσο έγραψε το 3-0 στο 45'.

Η εικόνα του πρώτου μέρους δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους τυπικά γηπεδούχους, που συνέχισαν βέβαια να έχουν την κατοχή και έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Τελικά το βρήκαν στο 70' με ένα υπέροχο σουτ του Όλμο αλλά από εκεί και έπειτα έμοιαζε ανήμπορη να δημιουργήσει άλλη αξιόλογη φάση. Ο Σάντσο άγγιξε το 4-1 στο 83' όμως ο Γκουλάτσι αποσόβησε το γκολ ωστόσο ο Χάαλαντ σε άλλη μία αντεπίθεση στο 87' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με έναν μάλλον τυχερό τρόπο καθώς γλίστρησε κατά την διάρκεια του σουτ και η μπάλα άλλαξε πορεία μπερδεύοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η Ντόρτμουντ έτσι έφτασε σε μία δίκαιη κατάκτηση ενός τροπαίου και πλέον στρέφει όλη την προσοχή της στην μάχη που δίνει για την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που η Λειψία στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου έδειξε πως έχει ακόμα δρόμο για να πανηγυρίσει έναν τίτλο.

Λειψία: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ, Καμπλ (62' Φόρσμπεργκ), Μουκιέλ (62' Λάιμερ), Όλμο, Αϊνταρά (70' Χένρικς), Ζάμπιτσερ, Σόρλοθ (46' Πόουλσεν), Χουάνγκ (46' Ενκούνκου)

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (46' Αζάρ), Τζαν, Ρόις (90+2' Μπράντ), Νταχούντ (74' Ντέλανι), Σάντσο (89' Μενιέ), Χάαλαντ (90+1' Ρέινα)




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.