Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League 2: Πήρε το ντέρμπι και ανέβηκε κορυφή η Ξάνθη, στη μάχη για την άνοδο άλλοι τρεις! (videos)

Super League 2: Πήρε το ντέρμπι και ανέβηκε κορυφή η Ξάνθη, στη μάχη για την άνοδο άλλοι τρεις! (videos)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/5/2021 17:16
Η Ξάνθη επικράτησε με 2-0 του Ιωνικού στη Νίκαια και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της Super League 2, ρίχνοντας τους γηπεδούχους στην 3η θέση με 47 βαθμούς. Τους ίδιους βαθμούς έχει και ο 2ος Λεβαδειακός μετά τη νίκη με 4-0 επί του Διαγόρα, ενώ ο Εργοτέλης βρίσκεται στο -2 από την 2η θέση μετά την εντός έδρας νίκη με 2-0 στο ντέρμπι με τα Χανιά.

Σημαντικό βήμα για την άνοδο έκανε η Ξάνθη, η οποία κέρδισε με 2-0 τον Ιωνικό στην Νίκαια. Οι Ακρίτες προηγήθηκαν στο 24’ με τον Βέρκελ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τάτου, με το σκορ να μην αλλάζει ως το ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο δεύτερο μέρος και στο 60’ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μικελτάτζε, όμως ο Σιδηρόπουλος άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Πέντε λεπτά μετά η κεφαλιά του Μάναλη από πλεονεκτική θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια και το γκολ ήρθε τελικά από την Ξάνθη, όταν στο 70’, ο Παπάζογλου έπιασε από κοντά την κεφαλιά κι έκανε 2 τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Στο 87’ ο Μάναλης αστόχησε ξανά με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Ίτσο, και οι Ακρίτες έφυγαν με μεγάλη νίκη από τη Νεάπολη.

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός κέρδισε με το εμφατικό 4-0 τον Διαγόρα στη Λιβαδειά και πέρασε στην 2η θέση, ενώ βρίσκεται πλέον στο -1 από την κορυφή. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο κιόλας ημίχρονο με δύο γκολ του Μυτίδη (7', 31'). Στο δεύτερο ημίχρονο σημείωσαν άλλα δύο γκολ με τους Θεοχάρη (61’ πεν.) και Συμελίδη (87’), ενώ είχαν και δύο δοκάρια, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Στο ντέρμπι της Κρήτης, ο Εργοτέλης νίκησε με 2-0 τα Χανιά στο Παγκρήτιο και βρίσκεται στο -2 από την 2η θέση και στο -3 από την κορυφή, πριν το παιχνίδι με την πρωτοπόρο Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο Κόλα με ένα τυχερό γκολ στο 42’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) ο Μανουσάκης επωφελήθηκε από τις κόντρες και με σκαφτό σουτ έκανε το 2-0. Στο 77’ οι γηπεδούχοι είχαν χαμένο πέναλτι με τον Κόνραντ (το έπιασε ο Κουτζαβασίλης) για ένα τρίτο τέρμα.

Χαρδαλιάς: «Την Δευτέρα θα εισηγηθώ την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2»

Η βαθμολογία:

1. Ξάνθη 48
2. Λεβαδειακός 47
3. Ιωνικός 47
4. Εργοτέλης 45
5. Χανιά 39
6. Διαγόρας 30

* Ο πρώτος προβιβάζεται στην 1η κατηγορία, ενώ ο 2ος παίζει μπαράζ με τον Παναιτωλικό

Προτελευταία αγωνιστική (16/5):

Ξάνθη – Εργοτέλης
Λεβαδειακός – Χανιά
Διαγόρας Ρόδου - Ιωνικός

Τα στιγμιότυπα:


Ιωνικός - Ξάνθη 0-2:




Λεβαδειακός - Διαγόρας 4-0:




Εργοτέλης - Χανιά 2-0:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.