Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρσεναλ - Βιγιαρεάλ 0-0: Το «κίτρινο υποβρύχιο» πήγε τελικό κι έγραψε ιστορία (video)

Άρσεναλ - Βιγιαρεάλ 0-0: Το «κίτρινο υποβρύχιο» πήγε τελικό κι έγραψε ιστορία (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
7/5/2021 00:07
Η Βιγιαρεάλ απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την Άρσεναλ στο Λονδίνο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, εκμεταλλευόμενη τη νίκη της με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στο «Μαδριγάλ».

Ο Ουνάι Έμερι είναι γνωστό ότι πέρα από ικανότητες έχει και «άστρο» στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Άλλωστε την κατέκτησε σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις στο παρελθόν (2014, 2015, 2016) με τη Σεβίλλη και το 2019 είχε οδηγήσει και την Άρσεναλ στον τελικό, χάνοντας όμως από την Τσέλσι. Ο 49χρονος Βάσκος κόουτς βοήθησε το «κίτρινο υποβρύχιο» να υποτάξει για πρώτη φορά τους «κανονιέρηδες» και να προκριθεί στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Γκντανσκ της Πολωνίας στις 26 Μαΐου.

Παράλληλα πήρε και μία μικρή εκδίκηση από τους Λονδρέζους για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από 15 χρόνια.

Καλύτερη η Βιγιαρεάλ, δοκάρι η Άρσεναλ

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές σπουδαίες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν στο 5' όμως το σουτ του Τσουκουέζε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Λένο.

Στο 14' οι γηπεδούχοι παραλίγο να βάλουν ένα από τα αυτογκόλ της χρονιάς. Ο Σμιθ-Ρόου γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον Λένο και ο Γερμανός πρόλαβε την τελευταία στιγμή με το κεφάλι κι απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν το «κίτρινο υποβρύχιο» αυτό που πλησίασε στο γκολ, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παρέχο πέρασε λίγο άουτ.

Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε στο 26' με τη δική της μεγάλη φάση. Ο Ομπαμεγιάνγκ μετά από φάση διαρκείας σούταρε και στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ρούλι.

Στο 29' αποχώρησε έχοντας τραυματιστεί αρκετά σοβαρά ο Τσουκουέζε και ο ρυθμός έπεσε αισθητά μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, χωρίς να υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες.

Δεύτερο δοκάρι οι «κανονιέρηδες» άντεξε το «κίτρινο υποβρύχιο»

Η Άρσεναλ μπήκε φουριόζα στην επανάληψη κι έψαξε το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Είχε δύο καλές στιγμές με τον Πεπέ και τον Χόλντινγκ όμως ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια. Την ίδια στιγμή οι Ίβηρες είχαν απειλήσει μόνο στο 53' με τον Ζεράρ Μορένο να σουτάρει πάνω στον Λένο μέσα από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην μπορούν και οι αλλαγές του Αρτέτα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα. Η πίεση ήταν ελεγχόμενη για τη Βιγιαρεάλ που έμοιαζε να αντέχει εύκολα.

Ο μοναδικός πραγματικά σοβαρός κίνδυνος για την εστία της καταγράφηκε στο 79'. Ο Μπεγερίν σέντραρε από δεξιά και ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Γκαμπονέζος ήταν άτυχος και για δεύτερη φορά στο ίδιο ματς, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ρούλι.

Οι «κανονιέρηδες» τα έπαιξαν όλα για όλα, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό και το σφύριγμα της λήξης από τον Σλοβένο ρέφερι Βίντσιτς, βρήκε τη Βιγιαρεάλ και τον Ουνάι Έμερι να γράφουν ιστορία.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.