Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έσκασε η βόμβα: 12 μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ίδρυσαν επισήμως την Super League!

Έσκασε η βόμβα: 12 μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ίδρυσαν επισήμως την Super League!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/4/2021 01:54
Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Τότεναμ ανακοίνωσαν επίσημα ότι δημιουργούν δική τους Λίγκα, με το όνομα «European Super League» παρά τις απειλές αποκλεισμού της UEFA.

Έσκασε η βόμβα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 12 από τα κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής (18/4) την ίδρυση της ευρωπαϊκής λίγκας με το όνομα European Super League, η οποία θα διοικείται από τα ίδια ιδρυτικά κλαμπ. Η διοργάνωση θα διεξάγεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ουσιαστικά έρχεται κόντρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.

Ιδρυτικοί σύλλογοι είναι οι Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Τότεναμ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, άλλες τρεις ομάδες αναμένεται να συμμετάσχουν στην πρώτη σεζόν.

Το format
  • Το πρωτάθλημα θα έχει 20 ομάδες, τα 12 ιδρυτικά μέλη που προαναφέρθηκαν, τις τρεις ομάδες που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ενώ οι υπόλοιπες πέντε θέσεις θα καλύπτονται κάθε χρόνο από ομάδες ανάλογα με τις επιτυχίες τους στα εγχώρια πρωταθλήματα.
  • Η νέα λίγκα θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, τα παιχνίδια θα γίνονται μεσοβδόμαδα και οι σύλλογοι θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 10 ομάδων, όπου θα παίζουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.
  • Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκρίνονται στα προημιτελικά, ενώ οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίζουν στην 4η και 5η θέση θα δίνουν αγώνες μπαράζ για τα άλλα δύο εισιτήρια.
  • Τα νοκ-άουτ θα είναι σαν αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ, με διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, ενώ ο τελικός θα διεξάγεται τον Μάιο σε ουδέτερη έδρα.

«Οι ιδρυτικοί σύλλογοι θα λάβουν το ποσό των 3.5 δις. ευρώ»


Οι διοργανωτές της Super League υποστηρίζουν ότι κάθε σύλλογος που συμμετέχει στο πρωτάθλημα θα λάβει πληρωμή 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ! Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Το νέο ετήσιο τουρνουά θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και υποστήριξη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης για ανεκπλήρωτες πληρωμές αλληλεγγύης που θα αυξηθούν σύμφωνα με τα έσοδα του πρωταθλήματος.

Αυτές οι πληρωμές αλληλεγγύης θα είναι σημαντικά υψηλότερες από αυτές που δημιουργούνται από την τρέχον ευρωπαϊκή διοργάνωση και αναμένεται να υπερβούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της αρχικής περιόδου δέσμευσης των συλλόγων.

Επιπλέον, η διοργάνωση θα βασιστεί σε μια βιώσιμη οικονομική βάση με όλους τους ιδρυτικούς συλλόγους να υπογράφουν ένα πλαίσιο δαπανών. Σε αντάλλαγμα για τη δέσμευσή τους, οι ιδρυτικοί σύλλογοι θα λάβουν ποσό 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για να υποστηρίξουν τα επενδυτικά τους σχέδια υποδομής και να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «τα ιδρυτικά μέλη ανυπομονούν να κάνουν συζητήσεις με την UEFA και τη FIFA και να εργαστούν μαζί, σε συνεργασία, για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τη νέα λίγκα και για το ποδόσφαιρο εν γένει.

Παράλληλα οι 12 ομάδες αναφέρουν ότι οι προτάσεις των τελευταίων μηνών σχετικά με το μελλοντικό φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δε δίνουν λύση στα θεμελιώδη ζητήματα, μεταξύ των οποίων την ανάγκη για περισσότερα ποιοτικά παιχνίδια και επιπρόσθετες οικονομικές πηγές για όλη την ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Υπενθυμίζεται πως η UEFA είχε πάρει επίσημη θέση αναφέροντας πως όσες ομάδες συμμετάσχουν στην κλειστή λίγκα θα αποβληθούν από τις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και από τα εθνικά τους πρωταθλήματα. Παράλληλα τόνισε πως και οι παίκτες που θα συμμετάσχουν θα αποκλειστούν από τις εθνικές τους ομάδες.

Πρόεδρος ο Πέρεθ

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος της Ρεάλ και πρώτος πρόεδρος της Super League, είπε: «Θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο και θα το πάμε στο σημείο που αξίζει στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο παγκόσμιο άθλημα, με περισσότερους από 4.000.000.000 οπαδούς και ευθύνη μας ως μεγάλοι σύλλογοι είναι να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες τους».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.