Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 1-1: Καλύτεροι οι «μπλαουγκράνα», δίκαιη πρόκριση για την Παρί (video)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 1-1: Καλύτεροι οι «μπλαουγκράνα», δίκαιη πρόκριση για την Παρί (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
11/3/2021 00:02
Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπαρτσελόνα αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και οι πρωταθλητές Γαλλίας πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά χάρη στη νίκη τους με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι του «Καμπ Νου».

Το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν πραγματοποίησε καθόλου καλή εμφάνιση, με την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν να κυριαρχεί απόλυτα και να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Τελικά η πρόκριση πήγε δίκαια στα χέρια των Παριζιάνων, όμως οι «μπλαουγκράνα» άφησαν καλές εντυπώσεις κι άξιζαν να έχουν επικρατήσει σε αυτό το παιχνίδι.

Η περσινή φιναλίστ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έγινε η τέταρτη ομάδα που τσεκάρει το εισιτήριό της για τους «8». Είχαν προηγηθεί η Ντόρτμουντ, η Πόρτο και η Λίβερπουλ.

Καταιγιστική Μπάρτσα όμως ισοπαλία στο ημίχρονο

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα η Μπαρτσελόνα έδειξε από νωρίς ότι ήθελε να βρει το γρήγορο γκολ που θα της έδινε το μομέντουμ και θα άγχωνε τους γηπεδούχους.

Ο Ντεμπελέ σε τρεις περιπτώσεις βρέθηκε σε πολύ καλή θέση όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κέιλορ Νάβας, την ώρα που η ομάδα του Ποτσετίνο έμοιαζε και ήταν νωθρή στο χορτάρι. Κόντρα στη ροή του αγώνα και με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Άγγλος διαιτητής Τέιλορ χρησιμοποίησε το VAR και καταλόγισε ένα αυστηρό πέναλτι υπέρ της γαλλικής ομάδας για μαρκάρισμα του Λανγκλέ στον Ικάρντι.

Η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη και ο Εμπαπέ νίκησε εύκολα τον Τερ Στέγκεν για το 1-0 στο 31'. Οι φιλοξενούμενοι δεν επηρεάστηκαν ψυχολογικά κι έξι λεπτά αργότερα έφεραν το παιχνίδι στα ίσα μ' ένα υπέροχο γκολ του Μέσι με σουτ έξω από την περιοχή το οποίο κατέληξε στο «παραθυράκι» του Νάβας.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο διαιτητής Τέιλορ υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα σε μαρκάρισμα του Κουρζαβά πάνω στον Γκριζμάν, σε μία φάση η οποία ήταν επίσης αμφισβητούμενη. Ο Μέσι ανέλαβε την ευθύνη όμως ο Νάβας απέκρουσε και η μπάλα στη συνέχεια προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Οι δύο αντίπαλοι πήγαν ισόπαλοι 1-1 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός, πήρε αυτό που ήθελε η Παρί

Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο δεν θύμιζε καθόλου όσα είχαν προηγηθεί. Κι αυτό διότι σιγά-σιγά ο ρυθμός έπεσε. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει την κατοχή και να πιέζει τους γηπεδούχους, όμως όσο κυλούσε ο χρόνος η κατάσταση γινόταν πιο χαλαρή για την Παρί η οποία πάντως συνέχισε να παίζει παθητικά και να αμύνεται μαζικά απογοητεύοντας με τη στάση της στο χορτάρι.

Σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος η κάθε ομάδα είχε από μία καλή στιγμή. Ο Μέσι είδε το κοντινό σουτ που επιχείρησε να σταματάει στο τάκλιν του Μαρκίνιος, ενώ στο 90' ο Εμπαπέ «άδειασε» τον Λανγκλέ αλλά σούταρε πάνω από την εστία του Τερ Στέγκεν. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους πρωταθλητές Γαλλίας να θριαμβεύουν και τους Καταλανούς να φεύγουν με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση, μετά την εξαιρετική τους εμφάνιση στη ρεβάνς του Παρισιού.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.