Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα η Παρί, ελπίδες για Βαλένθια

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα η Παρί, ελπίδες για Βαλένθια

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/2/2013 23:58
Μπορεί ο Ιμπραίμοβιτς να μην ήταν σε καλή μέρα, ωστόσο η Παρί Σεντ Ζερμέν κατάφερε να φύγει με την νίκη από το «Μεστάγια» της Βαλένθια με 2-1, παίρνοντας προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Παρίσι.

Οι «πρωτευουσιάνοι» ήταν καλύτεροι σκοράροντας νωρίς με τον Λαβέτσι (10’), ενώ στο 42’ ο Παστόρε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πίεσε για κάποιο γκολ, ωστόσο η Παρί ήταν αυτή που απείλησε με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, ενώ μάλιστα της ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ.

Τελικώς, ο Ραμί στο 90’ με γκολ από κοντά, έκανε το 1-2, κρατώντας ζωντανές της ελπίδες της ομάδας του ενόψει του επαναληπτικού όπου εκεί δεν θα βρει στον δρόμο της τον Ιμπραίμοβιτς καθώς ο Σουηδός άσος αποβλήθηκε με κόκκινη στις καθυστερήσεις.

Το ματς:


Με ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες έψαχναν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε νωρίς το πλεονέκτημα Αυτό ωστόσο το πέτυχε η Παρί, καθώς αρχικώς στο 9’ ο Μόουρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Βαλένθια με μακρινή «βολίδα», ωστόσο ένα λεπτό μετά ο Λαβέτσι με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0 παγώνοντας το «Μεστάγια».

Η συνέχεια βρήκε την Βαλένθια να ανεβάζει ρυθμό, ψάχνοντας τον τρόπο να σπάσει την άμυνα των Γάλλων, ωστόσο τα σουτ των Γκουαράδο και Μπανέγκα δεν προβλημάτισαν τον πορτιέρο των «πρωτευουσιάνων».
Η πίεση δεν απόφερε καρπούς για τις «νυχτερίδες» οι οποίοι έχασαν ακόμα μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του αμαρκάριστου Ζόνας στο 36’, και η συνέχεια ανήκε στην Παρί, η οποία βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Γκουαίτα να αποκρούει το σουτ του Λαβέτσι στο 38’.Ωστόσο στο 42’ ο Παστόρε έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους, ύστερα από γύρισμα του Μόουρα, δίνοντας μεγάλο ισχυρό πρόκρισης στην ομάδα του.

Στις αρχές του δεύτερου μέρους, ο Βαλβέρδε έκανε δύο διορθωτικές αλλαγές, βάζοντας τους Βαλντές και Κανάλες έναντι των Ζόνας και Μπανέγα αντίστοιχα, ωστόσο παρά την αρχική πίεση των γηπεδούχων, η Παρί είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με τους Ιμπραίμοβιτς στο 61’και Λαβέτσι στο 63’να χάνουν σημαντικές στιγμές για να κλειδώσουν την πρόκριση, ενώ στο 72’ δεν μέτρησε λανθασμένα γκολ του Σαντόμ για τους φιλοξενούμενους.

Η Παρί έδειχνε ότι έλεγχε το παιχνίδι, ωστόσο ο Βαλντές στο 76’ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία των «νυχτερίδων» στέλνοντας την μπάλα από καλή θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σιρίγκου. Η Βαλένθια συνέχιζε να ψάχνει το γκολ που θα την έβαζε στο κυνήγι της πρόκρισης, με τον Τίνο Κόστα να απειλεί με απευθείας φάουλ στο 86’.

Η πίεση τελικώς απέδωσε καρπούς καθώς ύστερα από φάουλ του Κόστα στο 90’, ο Ραμί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2, δίνοντας ελπίδες στην Βαλένθια ενόψει του επαναληπτικού.

Μάλιστα στο Παρίσι δεν θα βρει αντιμέτωπο τον Ιμπραίμοβιτς, καθώς ο Σουηδός άσος αποβλήθηκε στο 91’ με απευθείας κόκκινη για σκληρά διαδοχικά μαρκαρίσματα.

Οι συνθέσεις


Βαλένθια: Γκουάιτα, Ραμί, Περέιρα, Ρικ. Κόστα, Φεγκούλι(84’ Βιέρα), Μπανέγκα(46’Κανάλες), Γκουαρδάδο, Παρέχο, Κόστα, Ζόνας(46’ Βαλντές), Σολδάδο

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Σακό, Άλεξ, Μάξουελ, Ζαλέ, Ματουιντί, Παστόρε (88’ Αρμάντ), Λούκας Μόουρα (53’ Σαντόμ), Λαβέτσι(76’ Μενέζ), Ιμπραίμοβιτς

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.