Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά η Γιουβέντους

Τσάμπιονς Λιγκ: Με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά η Γιουβέντους

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/2/2013 23:45
Η «Μεγάλη Κυρία» είναι εδώ! Η Γιουβέντους δεν εντυπωσίασε, ωστόσο ήταν αποτελεσματική, παίρνοντας την νίκη με 3-0 στην έδρα της Σέλτικ, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση για τους «8».

Γκολ από το καλημέρα με τον Μάτρι μόλις στο 3’, με την Σέλτικ να πιέζει για την ισοφάριση, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα οι «μπιανκονέρι» να πάρουν ισχυρό προβάδισμα χάρη στα τέρματα των Μαρκίσιο και Βούτσινιτς στο 77’ και στο 83’ , οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Το ματς:


Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να είχαν φανταστεί οι οπαδοί της Γιουβέντους, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Μάτρι άνοιξε το σκορ για τους «μπιανκονέρι», νικώντας σε τετ-α-τετ τον Φόρστερ και παγώνοντας παράλληλα το «Σέλτικ Παρκ».

Το γκολ έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι, με τη Σέλτικ να πιέζει για την ισοφάριση, απειλώντας αρχικώς τους Ιταλούς με σουτ του Γουανιάμα στο 6΄, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μαρκίζιο ισοφάρισε τις ευκαιρίες, αστοχώντας από καλή θέση για να τελειώσει νωρίς το ματς..

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και ήταν αυτοί που απείλησαν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, με τον Μπουφόν όμως να αποσοβούσε οποιονδήποτε κίνδυνο. Η «πίεση» των καθολικών ήταν ασφυχτική καθώς με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου μετρούσαν ήδη 7 τελικές (4 εντός εστίας) , ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν την λύση ώστε να κερδίσουν τον Ιταλό τερματοφύλακα.

Παρόλα αυτά η Σέλτικ δεν το έβαζε κάτω και με συνεχές «πρέσινγκ» δεν άφηνε την Γιουβέντους να αντιδράσει, ωστόσο οι τρεις προσπάθειες του Κόμονς ως το ημίχρονο δεν κατάφεραν να μετουσιωθούν σε γκολ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση, με την άμυνα της Γιουβέντους όμως να διώχνει τους κινδύνους. Παρόλα αυτά στο 63’ οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων πιάστηκαν στον ύπνο, όταν και ο Αμπρόους έπιασε μόνος του από κοντά την κεφαλιά, ωστόσο αυτή κατέληξε στα χέρια του Μπουφόν.

Η Σέλτικ συνέχιζε να ψάχνει το γκολ χωρίς αποτέλεσμα και τελικώς την πάτησε, με την Μαρκίσιο να πληγώνει τους γηπεδούχους στο 77’ κάνοντας το 2-0 για την Γιουβέντους ύστερα από ασίστ του Μάτρι.

Απαρηγόρητοι οι γηπεδούχοι οι οποίοι έδειχναν ψυχολογικά νεκροί, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «μπιανκονέρι», με τον Βούτσινιτς να βάζει ταφόπλακα στα όνειρα πρόκρισης των Σκωτσέζων, κάνοντας το 3-0 στο 83’ με σουτ.

Στην συνέχεια η Σέλτικ δεν κατάφερε να αντιδράσει μέχρι την λήξη, με τον επαναληπτικό να θεωρείται πλέον διαδικαστικός όσον αφορά το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τους προημιτελικούς.

Οι συνθέσεις


Σέλτικ: Φόρστερ, Λούστιγκ (59' Μάθιους), Γουίλσον, Άμπροους, Ισαγκίρε, Ουανιάμα, Μπράουν (80' Καγιάλ), Μαλγκρού, Φόρεστ, Κόμονς (73' Γουάτ), Χούπερ.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Μαρτίν Κάσερες, Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίσιο, Λίχτσταϊνερ, Πελούζο (69' Παντοΐν), Μάτρι (81' Πογκμπά), Βούτσινιτς (86' Ανελκά).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.