Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σεντ Γκάλεν - ΑΕΚ: Πήρε την πρόκριση στην Ελβετία και τώρα... Βόλφσμπουργκ (video)

Σεντ Γκάλεν - ΑΕΚ: Πήρε την πρόκριση στην Ελβετία και τώρα... Βόλφσμπουργκ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
24/9/2020 23:22
Η ΑΕΚ δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της στον αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία, ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή την πρόκριση, νικώντας 1-0, χάρη σε γκολ του Ολιβέιρα στο 71'. Πλέον η Ένωση θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης τη γερμανική Βόλφσμπουργκ, σε μονό παιχνίδι που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη (1/10) στην Αθήνα.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε καθ' όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου έκανε δύσκολο το έργο της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα. Ειδικά στο πρώτο ημίωρο, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καθόλου καλή εικόνα, αφού έμοιαζαν ανήμποροι να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Ωστόσο η άμυνά τους στεκόταν καλά και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία τους.

Στο 31'η ΑΕΚ είχε την πρώτη της τελική στο ματς και μαζί την πρώτη της ευκαιρία, καθώς ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Λιβάγια πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ζίγκι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσιγκρίνσκι έκανε ένα σοβαρό λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Ντούα έφυγε μόνος του απέναντι στον Τσιντώτα, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ τον νίκησε στο τετ α τετ. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η Ένωση είχε μία ακόμα καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Σιμόες έφυγε μόλις άουτ.

Ένα γκολ ήταν αρκετό

Στην επανάληψη το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο γρήγορο ρυθμό, αφού το γήπεδο είχε «βαρύνει» αρκετά και οι παίκτες δυσκολεύονταν να κινηθούν. Η ΑΕΚ απείλησε με μία κεφαλιά του Σβάρνα που έφυγε άουτ, όμως τα πάντα άλλαξαν στο 71'.

Ο Μάνταλος έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να βγαίνει μόνος του στην κόντρα. Μόλις μπήκε στην περιοχή φάνηκε να ανατρέπεται και ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση.

Ο Πορτογάλος στράικερ ανέλαβε την ευθύνη και νικήθηκε από τον Ζίγκι, ωστόσο στάθηκε τυχερός και το «ριμπάουντ» ήρθε στα πόδια του, σκοράροντας σε κενή εστία για το 0-1.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Ένωση έπαιξε αρκετά αμυντικά προσέχοντας τα νώτα της κι επί της ουσίας δεν κινδύνευσε, εκτός από δύο προσπάθειες των Ελβετών που κόντραραν.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε το «δικέφαλο» να επικρατεί και να παίρνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Βόλφσμπουργκ.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.